Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
S blízkymi sa rozlúčil na sociálnej sieti a ľahol si na koľajnice
Zdielať na

S blízkymi sa rozlúčil na sociálnej sieti a ľahol si na koľajnice

PRŠA / Iba 30-ročný muž sa rozhodol dobrovoľne ukončiť svoj život. Asi 3 hodiny pred nešťastím uverejnil na svojom profile niekoľko skladieb. Potom pridal status so smutným obsahom a o necelú hodinu si ľahol na koľajnice. Devastačným zraneniam na mieste podľahol.

Nešťastie sa stalo krátko popoludní medzi dvomi vlakovými stanicami Prša a Fiľakovo. Rýchlik jazdil týmto úsekom približne 50 kilometrov za hodinu. Rušňovodič mal na koľajniciach spozorovať osobu, ktorá náhle vyšla z kríkov a ľahla si na trať. Hoci trúbil aj brzdil, muž nereagoval.

Ťažký kolos aj napriek okamžitej reakcii rušňovodiča zastavil asi po päťdesiatich metroch. Na miesto smerovali všetky záchranné zložky. Terén bol však ťažko prístupný. Z hlavnej cesty museli ísť asi kilometer po poľnej ceste. "Prvýkrát vyšli vonka hasiči, potom policajti, potom záchranári," opísal situáciu cestujúci.

Lekár mohol už len skonštatovať smrť. Muž utrpel devastačné poranenia nezlučiteľné so životom. Najskôr jeho totožnosť nebola známa, potom sa zistilo, že nebohým mužom je 30-ročný Atila z Fiľakova. Len necelú hodinu pred tragédiou zverejnil na svojom profile smutný status. "Nehodová udalosť spôsobila meškanie 4 vlakov v trvaní od 49 do 153 minút. Doprava bola obnovená 5 minút pred piatou popoludní" informovala Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy