Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Doplatil na to, že si chcel zaplávať. Potápači pátrajú po nezvestnom mužovi
Zdielať na

Doplatil na to, že si chcel zaplávať. Potápači pátrajú po nezvestnom mužovi

Zdroj: Noviny.sk

NOVÁ BAŇA / Na Tajchu pri Novej Bani sú od nedele, 9. júla, hasiči. Dno vodnej nádrže prehľadávajú doslova meter po metri. Pátrajú po 53-ročnom mužovi, ktorý doplatil na to, že si chcel zaplávať.

Na prechádzku išiel aj s manželkou, no a kým ona kráčala popri tajchu, on si chcel zaplávať. Podľa svedkov chcel muž preplávať z jednej strany tajchu na druhú, no na brehu ho manželka čakala márne. Plávať ho videli ľudia, vraj náhle zmizol pod hladinou a viac sa nevynoril. Nádrž prehľadávali potápači. "Od rána bolo na mieste 10 hasičov, 5 kusov techniky a dva člny so sonarom," uviedla hovorkyňa KR HaZZ v Banskej Bystrici, Júlia Zeleňáková. 

​Voda v tajchu je hlboká, na dne je vyše metrový nános bahna čo sťažuje pátranie. Miesta, kde muža videli naposledy, prehľadávajú potápači doslova meter po metri. Dno skúmajú pomocou sonarov. Zatiaľ však bez úspechu. Podľa miestnych, ktorí na tajch chodia pravidelne, toto nie je prvé nešťastie, ktoré sa tu stalo. Pred dvomi rokmi tu prišiel o život 29-ročný muž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy