Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Rodina prišla o strechu nad hlavou. Požiar im zničil úplne všetko
Zdielať na

Rodina prišla o strechu nad hlavou. Požiar im zničil úplne všetko

ZLATÉ KLASY / Mladá rodina zo Zlatých Klasov prišla o strechu nad hlavou. Príčinou je požiar, ktorý zničil všetky ich veci. Problém je, že nehnuteľnosť nemali poistenú.

Ešte v sobotu 8. júla si pani Annamária s mužom, deťmi a priateľmi varili počas dňa guláš. Po tom, čo išla uspať deti a sama si ľahnúť do postele, manžel ešte pozeral televíziu.

"Manžel ma zobudil na to, že láska, že varíš? Ja, že nie. Choď sa pozrieť, niečo mi tu smrdí. Tak som sa išla pozrieť a cez tie sklenené v izbe som videla oheň. Skrat elektriky," povedala poškodená Annamária. 

"Pri požiari sa nikto nezranil. Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Stále prebiehajú procesné úkony," avizovala Zlatica Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trnave. Plamene sa postupne rozšírili z dvoch izieb na časť strechy. Zničené je nielen oblečenie či hračky, oheň poškodil i celú nehnuteľnosť. Žena po vzniku požiaru obratom ratovala svoje štyri ratolesti – najstaršie dieťa má 8 rokov, najmladšie len dva.

"Likvidačné práce prebehli za súčasného rozoberania strešnej konštrukcie. Po úplnom uhasení prebehol monitoring termovíznou kamerou," informovala Lenka Košťálova, hovorkyňa HaZZ v Trnave. Rodina bývala v dome 4 roky a postupne si ho zveľaďovali. "Všetko sme si urobili podľa seba, to bol starší dom, kuchyňu sme teraz robili, chodbu, kúpeľňu, pre deti izby, všetko bolo urobené, všetko tak, ako má byť," dodala Annamária. Škoda sa po požiari vyšplhala minimálne na 70 000 eur. V cene nie sú zarátané ich osobné veci. Rodina by tak privítala nielen materiálnu, ale aj finančnú pomoc.

Nehnuteľnosť si proti požiaru nepoistili, keďže nepredpokladali, že by sa s takýmto nešťastím v živote stretli. "Budeme radi, keď ľudia budú vedieť pomôcť. Vecami do domu, pre deti," vyjadrila sa zarmútená Annamária. Zlepšiť ich situáciu by mal aj starosta, ktorý chce ich aktuálny problém riešiť prostredníctvom zbierky či alternatívneho dočasného bývania.

tvjoj

tvjoj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy