Oblačno
21°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Domov sa už nevrátili. O život prišli dve ženy, jedna bola kandidátka strany OĽaNO
Zdielať na

Domov sa už nevrátili. O život prišli dve ženy, jedna bola kandidátka strany OĽaNO

KRIVÁŇ / Mimoriadne tragický večer na cestách banskobystrického kraja. V nedeľu (9. júla) večer sa stala vážna nehoda, ktorá si vyžiadala dva ľudské životy. Pri obci Kriváň neďaleko Detvy sa čelne zrazili dve osobné autá. Okolnosti nešťastia vyšetruje polícia.

V čiernej Fabii sedeli piati ľudia, ktorí sa vracali domov údajne z folklórnych slávností v Detve. K čelnej zrážke došlo pri obci Kriváň, na hlavnom ťahu smerom na Lučenec. Zo zatiaľ neznámych príčin vodič Passatu prešiel do protismeru, kde narazil do prichádzajúcej Fabie. Tú po zrážke odhodilo mimo cesty. Medzi prvými bol na mieste profesionálny hasič zo Žiaru nad Hronom. S rodinou sa vracal z dovolenky, snažil sa pomôcť zraneným. Zasahovať musel aj záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice.

Posádky oboch áut utrpeli mimoriadne ťažké zranenia

Jednu pacientku prevážal záchranársky vrtuľník do banskobystrickej nemocnice, ďalších odvážali sanitky. Bilancia nehody je ale mimoriadne tragická, ťažkým zraneniam podľahli dve staršie ženy z Fabie. Jedna žena vo veku 62 rokov utrpela zranenia, ktorým podľahla na mieste. Druhá 61-ročná žena zomrela na následky zranení po prevoze do nemocnice. 

Okolnosti nehody vyšetruje polícia, na mieste bol aj znalec z odboru dopravy. Podľa informácií TV JOJ z miesta nehody mal vodič Passatu za volantom pravdepodobne zaspať. Viac ale bude jasné po policajnom vyšetrovaní. "Vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie pre usmrtenie. Obom vodičom bol odobratý biologický materiál na zistenie prípadnej prítomnosti alkoholu," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Jedna z nebohých žien bola kandidátka hnutia OĽaNO

Podľa denník Plus jeden deň v jednom z áut sedela aj Ľubica Lapinová z Podkriváňa. Ľubica Lapinová bola Biela vrana a držiteľkou ocenenia rádu Ďurka Langsfelda za odvahu a boj za spravodlivosť. Bola aj komunálnou poslankyňou strany OĽaNO. 

Súvisiace články