Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Novonarodené mačiatka boli vyhodené v kontajneri. Dostali druhú šancu na život
Zdielať na

Novonarodené mačiatka boli vyhodené v kontajneri. Dostali druhú šancu na život

BANSKÁ BYSTRICA / Niekto sa chcel v Banskej Bystrici neľudským spôsobom zbaviť mačiatok. V igelitovom vreci ich vyhodil do kontajnera spolu s ďalším odpadom. Prípadom sa už zaoberá aj polícia.

Novonarodené mačiatka boli vyhodené v komunálnom odpade. Tieto dámy im dali druhú šancu na život. "Bolo asi pol jedenástej v noci už z druhej časti ulice bolo počuť mňaukanie v kontajneri. Tak som prišla ku košu a vytiahla som vrece s odpadkami na spodku boli živé mačiatka," priblížila Jana, nálezkyňa mačiatok. "Bolo ich päť. Boli také mokré a dosť boli studené," poznamenala Gabriela, nálezkyňa mačiatok.

Pani Gabriela, ktorá priniesla aj košík a veci na zateplenie mačiatok sa napokon vec rozhodla riešiť aj podaním trestného oznámenia na polícii. "Zašla som potom na políciu lebo sa jedná o trestný čin a podala som trestné oznámenie," dodala Gabriela.

"7. júla 2023, bolo oddeleniu Banská Bystrica odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality, z obvodného oddelenia Policajného zboru Banská Bystrica - východ, odstúpené trestné oznámenie týkajúce sa novonarodených mačiatok vyhodených v plastovom vreci do kontajnera s komunálnym odpadom. Policajti oddelenia Banská Bystrica budú vo veci vykonávať ďalšie preverovanie," uviedlo stanovisko Odbor komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

Mačiatok sa napokon ujali v občianskom združení Bystrická mačačáreň. No štyri z piatich už svoj boj o život prehrali. Posledné je v dočasnej starostlivosti. Predchádzať podobným prípadom sa dá sterilizáciou. "Neviem si predstaviť, čo za človeka to mohlo spraviť. Možno len takú osvetu šíriť, že nech ľudia dávajú mačky kastrovať, keď vedia, že sa to môže stať a môžu mať doma mačiatka, nech proti tomu zakročia," doplnila Jana na záver.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy