Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Požiar vo firme. Hasiči zasahovali pri požiari pracovného stroja
Zdielať na

Požiar vo firme. Hasiči zasahovali pri požiari pracovného stroja

HUBINA / Hasiči z Piešťan, Hlohovca, Trnavy, Galanty, Trenčína, Nového Mesta nad Váhom a Galanty zasahovali pri požiari pracovného stroja – obaľovačky v budove spoločnosti v obci Hubina, okres Piešťany. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lena Košťálová.

Ľudia s hrôzou sledovali, ako obrovsky kúdoľ dymu zahlcuje jasnú oblohu. Horieť začalo vo firme na výrobu laminátových produktov. "To je laminátová výroba, to tak ľahko neuhasia, to sú tie plasty na autá, čo sa vyrábajú, spojlery a také blbosti," hovoria svedkovia. "Po našom príchode bola v plameňoch v podstate celá strecha a niektoré vnútorné súčasti budovy, vnútri horeli polotovary na výrobu laminátových výrobkov, jednotlivé stroje," priblížil Zoran Benedikovič, veliteľ zásahu Hasičského a Záchranného zboru v Piešťanoch.

Hasiči nasadili s cieľom likvidácie požiaru maximálne možné prostriedky. Na miesto prichádzala jedna cisterna za druhou. Zasahovali hasiči z Piešťan, Trnavy, Trenčína i Nového Mesta nad Váhom a pomáhali aj dobrovoľníci z piatich okolitých obcí. "Celkovo sme mali nasadených 13 cisterien, samotný požiar sme dostali pod kontrolu pomerne rýchlo vzhľadom na rýchle nasadenie veľkého počtu síl a prostriedkov," dodal Benedikovič.

Napriek tomu išlo o náročný zásah v 30-stupňových horúčavách. Našťastie, pri požiari sa nikto nezranil. "Ten zásah v dýchacom prístroji, pri ohni a v takomto teplom počasí je veľmi zložitý," doplnil Benedikovič. Majiteľ firmy ráta škody v státisícoch eur. Keďže horieť začalo na streche, je pravdepodobné, že za všetkým je skrat vo fotovoltike. "Majú novú fotovoltiku za 80-tisíc eur, včera len ju sprevádzkovali a dnes už horí," povedal svedok. Presné príčiny vzniku požiaru budú známe až po ukončení vyšetrovania. Prípadom sa zaoberá aj polícia. "Prípad si prevzal vyšetrovateľ, ktorý vec rieši v súvislosti s podozrením na trestný čin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti," uviedla Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy