Polojasno
20°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Motorkárska sezóna je v plnom prúde. Vodičom ale chýba vzájomný rešpekt
Zdielať na

Motorkárska sezóna je v plnom prúde. Vodičom ale chýba vzájomný rešpekt

BRATISLAVA / Prilba položená na ceste znamená, že motorkár potrebuje pomoc. Sezóna je v plnom prúde a nehôd, pri ktorých zomrú alebo sa vážne zrania motocyklisti, pribúda. Policajti upozorňujú, že proti porušovaniu predpisov budú zasahovať tvrdo a nekompromisne.

Na to, kým svoje dvojkolesové tátoše vyberú z garáží, sa tešia celú zimu. Vášnivým milovníkom motoriek je aj Juraj Vavrík, profesionálny hasič zo Žiliny. "Láska k motorkám sa začína už v detstve, či už pri bicyklovaní, a majú ju aj tí, čo si na staré kolená našli záľubu v motorke," uviedol hasič a motorkár Juraj Vavrík.

Marián Večerík dlhé roky pracuje na dopravnej polícii. To, čo vraj na cestách šoférom chýba, je vzájomný rešpekt. "Motorka je dynamickejšia, dokáže omnoho lepšie zrýchliť. Je preto dôležité, aby sa vodiči rešpektovali," zdôraznil zástupca riaditeľa KDI Žilina Marián Večerík.

Nehôd s účasťou motocyklov pribúda. Juraj ako profesionálny hasič pomáhal zraneným motorkárom už neraz. "Nepríjemné je to v tom, že to môže byť jeden z nás," uviedol Vavrík.

Motorkárska sezóna je v plnom prúde. Na cestách tak bude viac policajtov aj na motorkách. "Niektorí si mýlia cestu so závodnou dráhou. Takýmto vodičom odporúčam, aby si zaplatili jazdy na okruhu a tam skúšali svoje schopnosti. Určite nie je vhodné, aby si na komunikáciách robili preteky a takýmto spôsobom ohrozovali seba a ostatných," priblížil Večerík.

No a kontroly ešte zintenzívnia. "Budeme vykonávať dohľad aj na horských priechodoch," doplnil Večerík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy