Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nehoda nákladného auta a dodávky sa skončila tragicky. Spolujazdec neprežil
Zdielať na

Nehoda nákladného auta a dodávky sa skončila tragicky. Spolujazdec neprežil

BRATISLAVA / Polícia bola krátko po 09.00 h privolaná k vážnej dopravnej nehode medzi kamiónom a dodávkou na diaľnici D2.

"Podľa doterajších informácií pravdepodobne z dôvodu mikrospánku došlo k nárazu dodávky do pred ním idúceho nákladného motorového vozidla. Vodič dodávky pri nehode utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali jeho letecký prevoz do jednej z nemocníc," priblížil.

Diaľnica bola pre dokumentovanie aj odstraňovania následkov nehody na nevyhnutne potrebný čas uzavretá. "Odklon dopravy bol usmerňovaný príslušníkmi dopravnej polície v smere na Kúty," dodal hovorca.

Podľa prvotných informácií mal 20-ročný vodič na menšom nákladnom aute Fiat Ducato z doposiaľ nezistených príčin zozadu naraziť do pred ním idúceho nákladného vozidla. Vodiča museli hasiči vyslobodzovať, pretože bol zakliesnený. Jeho 42-ročný spolujazdec neprežil. "Na pomoc zraneným sme vyslali pozemných aj leteckých záchranárov. Žiaľ, jednému mužovi už nedokázali pomôcť. Svojim zraneniam podľahol," avizovala Alena Krčová, hovorkyňa OS záchranárov. 

Posádka ATE si prevzala 20-ročného vodiča z Ukrajiny. Ten bol po ošetrení preložený na palubu a s podozrením na zlomeniny oboch končatín a s poraneným bruchom transportovaný do nemocnice. Skalický vyšetrovateľ si udalosť prevzal a začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Na miesto bol privolaný aj znalec z odboru dopravy. 

Fotografie z miesta nehody:

tvjoj

tvjoj

Najčítanejšie správy