Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Za hrdinstvo do nemocnice: Agresor sa vrhol na 17-ročného mladíka
Zdielať na

Za hrdinstvo do nemocnice: Agresor sa vrhol na 17-ročného mladíka

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA / Z párty na oslavu začiatku prázdnin na Zemplínskej Šírave smeroval do nemocnice 17-ročný Erik. Brutálne ho zbil 28-ročný Braňo. A to len preto, že chcel pomôcť bezbrannému mladíkovi.

Ku krvavému incidentu došlo ešte počas víkendu v rekreačnom stredisku Kamenec. 28-ročný muž tu brutálne zaútočil na iba 17-ročného mladíka. Stalo sa to okolo štvrtej hodiny ráno. Agresívny muž bezdôvodne napadol 18-ročného mladíka, ktorý ležal na zemi. Päsťami ho udieral do tváre. "Útokom sa snažil zabrániť 17-ročný mladík, ktorý sa snažil agresora odtiahnuť. Ten ho však fyzicky napadol do oblasti hlavy a neskôr ďalej napádal muža ležiaceho na zemi," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová.

Útočník sa nedal zastaviť a v bitke pokračoval

17-ročný Erik, ktorý sa chcel bezbranného muža iba zastať, na to takmer doplatil vlastným životom. "Potom sa opäť rozbehol k 17-ročnému mladíkovi, udrel ho do oblasti tváre, následkom čoho tento mladík spadol na zem," dodala Ivanová. Dobitý mladík napokon skončil v rukách záchranárov, ktorí ho previezli do nemocnice.

Po surovej bitke utrpel ťažké poranenia hlavy, z ktorých sa bude liečiť minimálne 42 dní. "Momentálne je zdravotný stav pacienta stabilizovaný. Nateraz zostáva hospitalizovaný v nemocnici," uviedla Bianka Krejčíová, PR špecialistka Siete nemocníc Svet zdravia

Policajtom sa 28-ročného agresora podarilo v krátkom čase po čine zadržať a neskôr aj obviniť. Na rozhodnutie o vzatí do väzby čaká v cele policajného zaistenia. "Je tu dosť ľudí cez víkend, ale chodia tu aj policajti, aj hliadky. Kým nemajú moc vypité tak všetko v poriadku, ale nadránom môže sa stať, že sa aj pobijú," opísala situáciu vedúca predajne Stanislava Štrbová.

Hovorkyňa polície uviedla, že michalovský policajný vyšetrovateľ po vykonaní všetkých úkonov mladíka obvinil z trestného činu ublíženia na zdraví a trestného činu výtržníctva a zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy