Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Na kúpanie v jazere doplatili dvaja muži. Prvý neprežil, druhý má doživotné ťažkosti
Zdielať na

Na kúpanie v jazere doplatili dvaja muži. Prvý neprežil, druhý má doživotné ťažkosti

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Tragický víkend bol v rekreačnom areáli pri Novom Meste nad Váhom. Na kúpanie v jazere Zelená voda doplatili nezávisle od seba hneď dvaja muži. Prvý zomrel po prevoze do nemocnice, druhý si po skoku do vody ponesie doživotné následky.

37-ročný Robert prišiel k jazeru s mladším bratom a verným psom Ronym. Práve s ním si išiel zaplávať. Na breh sa vrátil iba pes, čo si Robertov brat žiaľ všimol, až keď bolo neskoro. "Po upozornení, že sa hľadá muž, sme vyrazili so záchranárkou a plavčíkom na vodnú hladinu," priblížil Ján Románek, spolumajiteľ pláže. "Do minúty sme ho dohľadali hentam pri brehu, bol vo vode asi dlho, modrali mu nohy," poznamenal plavčík Patrik. "Záchranári ho na mieste oživovali viac ako hodinu, aj sa im to dvakrát podarilo, ale žiaľ po príchode do nemocnice zomrel," ozrejmila Simona Kriš, manažérka pláže.

"Polícia v súvislosti s touto tragickou udalosťou vedie trestne stíhanie pre prečin usmrtenie," uviedla Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. Prešiel iba jediný deň a na tej istej pláži došlo k ďalšej mimoriadne nešťastnej udalosti. Hra otca s dcérou sa skončila fatálnymi následkami. "Otec chcel ukázať dcére ako preskočiť cez koleso, nachádzali sa v tom čase v plytkej vode, údajne si mal buchnúť hlavu o dno a mal sa začať topiť," dodal Románek.

"Tam je plytká voda a on si buchol hlavu a vlastne zostal paralyzovaný," doplnila Kriš. "Pacient si po skoku do plytkej vody vážne poranil chrbticu, krátkodobo bol aj v bezvedomí," uviedla Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov ATE. 35-ročný Miroslav z Nového Mesta nad Váhom si podľa svedkov necítil telo od pŕs nadol. Priamo na pláži pristál záchranársky vrtuľník. "V stabilizovanom stave bol letecky prevezený do fakultnej nemocnice v Nitre," dodala Hopjaková.

"Taký v šoku, bol z toho smutný, čo sa stalo, že si necítil nohy, asi mu už aj doplo, že možno nebude chodiť, pre takú hlúposť," povedal plavčík. "Ľudia by mali byt obozretní a dávať si na seba jednoznačne veľký pozor," poznamenala Kriš. "Aby neriskovali a aby si vážili svoje zdravie," doplnil na záver Románek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy