Zatiahnuté
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Nehodu zapríčinila srna. 57-ročný vodič umrel a druhý bojuje o život
Zdielať na

Nehodu zapríčinila srna. 57-ročný vodič umrel a druhý bojuje o život

GALANTA / Polícia zasahuje na mieste tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala pred obedom v okrese Galanta. Jeden vodič nehodu na mieste neprežil, druhý bojuje o život v nemocnici. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Bolo krátko pred 11. hodinou dopoludnia, keď na rovnom úseku cesty v smere od Galanty na Čierny Brod vybehla z poľa na cestu srna. Práve v tú chvíľu prechádzal 52-ročný vodič na Škode Rapid. Srna mu mala naraziť do strany spolujazdca a vodič mal následne strhnúť riadenie. V protismere však prichádzal 57-ročný vodič Škody Felicia. Zrážke však už nedokázal zabrániť a obe vozidlá sa čelne zrazili. Okoloidúci vodiči k nim ihneď pribehli a zároveň volali záchranné zložky.

Jeden z vodičov čelný náraz neprežil. Ďalší skončil s ťažkými zraneniami v nemocnici. 57-ročnému mužovi, ktorý zostal po náraze v aute zakliesnený, už pomôcť nedokázali. "Po zdokumentovaní dopravnej nehody políciou sme museli mŕtveho vodiča vyprostiť pomocou hydraulického zariadenia," povedal  Ákos Keszeli, veliteľ zásahu HaZZ v Galante. 

Aj druhého vodiča museli z auta dostať von hasiči. Do nemocnice ho transportovali leteckí záchranári, ktorí s vrtuľníkom pristáli priamo na ceste. "Utrpel veľmi ťažké poranenia. Vzhľadom na jeho vážny zdravotný stav ho museli záchranári uviesť do umelého spánku," priblížila hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. "Pri čelnej zrážke utrpel vážne poranenia viacerých častí tela. V kritickom stave s tzv. polytraumou bol prevezený do FN v Nitre," poznamenala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa Leteckých záchranárov ATE.

Cestu policajti v oboch smeroch uzavreli a dopravu odkláňali cez Sládkovičovo a Matúškovo. V kolóne uviazla len kamiónová doprava. "Okrem vyšetrovateľa sme na miesto udalosti vyslali aj znalca z odboru cestná doprava," uviedla Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. Po zadokumentovaní nehody, cestu opäť sprejazdnili po asi štyroch hodinách. Nepojazdné vraky odtiahla odťahová služba.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy