Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dôchodcu surovo sotili na zem a okradli. Páchateľ má len 13 rokov
Zdielať na

Dôchodcu surovo sotili na zem a okradli. Páchateľ má len 13 rokov

VRANOV NAD TOPĽOU / Mladá žena prepadla na ulici 82-ročného seniora. Vytypovala si ho a zámerne ho sledovala s cieľom dôchodcu okradnúť. Vrhla sa neho, keď otváral vchodové dvere bytovky. Pri lúpeži jej dokonca pomáhalo 13-ročné dieťa.

Dvojica páchateľov, mladá žena a ešte neplnoletý chlapec prepadli na ulici 82-ročného seniora. Stalo sa to dokonca počas bieleho dňa, krátko popoludní. Žena dôchodcu fyzicky napadla a 13-ročný chlapec ho následne okradol. "Žena ho sotila na zem a chlapec mu z vrecka nohavíc vzal mobilný telefón," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligová. Ukradli mu aj peňaženku.

Seniorovi navyše spôsobili pri lúpeži menšie zranenia. "Čo sa týka škody na majetku, tá mu vznikla vo výške viac ako 300 eur," pokračuje hovorkyňa. 22-ročnú ženu krátko po skutku vypátrali policajti. Je obvinená zo zločinu lúpeže.

Maloletý spolupáchateľ sa obvineniu vyhol

Pre nízky vek ešte nie je trestnoprávne zodpovedný. 22-ročná žena však skončila v policajnej cele s návrhom na vzatie do väzby. S ním sa stotožnila aj sudkyňa vranovského okresného súdu.

"Obvinená pre zločin lúpež bola sudkyňou pre prípravné konanie vzatá do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohla pokračovať v trestnej činnosti," vysvetlila hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. "Ak sa žene vina pred súdom preukáže, podľa zákona jej hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov," uviedla Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy