Jasno
13°
Bratislava
Servác
13.5.2024
R1: Pred Nitrou bola uzavretá cesta, zrazili sa tam tri autá
Zdielať na

R1: Pred Nitrou bola uzavretá cesta, zrazili sa tam tri autá

NITRA / Na rýchlostnej ceste R1 vrazila vodička do auta s vozíkom, ktoré viezlo dodávku. Po náraze sa všetky tri vozidlá prevrátili. Úlomok jedného z nich vletel do protismeru a zasiahol tam linkový autobus. Pri nehode sa zranila cestujúca v autobuse aj dieťa v osobnom aute.

Dôvodom je dopravná nehoda troch áut a jedného autobusu, ktoré sa zrazili pred odpočívadlom Veľké Zálužie. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Viktória Borloková. Policajti odkláňali dopravu pri Bábe. 

Vodič osobného auta išiel v smere na Nitru. Na osobnom aute mal pripevnený vozík a na ňom upevnenú dodávku. V tomto úseku cesty do neho zozadu vrazilo vodička na osobnom aute. Po náraze sa všetky 3 vozidlá prevrátili. Úlomok jedného z nich vletel do protismeru a zasiahol tam linkový autobus. Pri nehode sa zranila cestujúca v autobuse aj dieťa v osobnom aute. "Išlo nejaké auto s prívesným vozíkom, kde bolo takisto auto," povedal cestujúci v autobuse.

Dve z vozidiel zostali prevrátené na streche dodávka zas na boku. To nebolo všetko, úlomok z havarovaného auta letel až do protismeru a zasiahol autobus, ktorý smeroval z Brezna do Bratislavy a sedelo v ňom zhruba 15 cestujúcich. Črepiny boli na viacerých sedačkách ale aj na zemi. Záchranári ratovali aj jednu z cestujúcich, tú zranili črepiny z rozbitého okna.

Zranil sa aj 13-ročný spolujazdec z osobného auta, zrejme pôjde len o ľahké zranenia. Okolnosti nehody polícia vyšetruje. Zranená osoba sa nachádzal vonku z vozidla, zraneného transportovali na nosidlá. Alkohol nebol zistený.

Súvisiace články