Skoro jasno
20°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Reprezentantku Slovenska zrazilo auto. Po páde z bicykla utrpela zranenia
Zdielať na

Reprezentantku Slovenska zrazilo auto. Po páde z bicykla utrpela zranenia

BANSKÁ BYSTRICA / Reprezentantku Slovenska na viacerých zimných olympiádach Alenu Procházkovú previezli záchranári do banskobystrickej nemocnice. Bežkyňa na lyžiach utrpela zranenia po páde z bicykla. Podľa jej otca sa vracala z tréningu a na rušnej ceste v Banskej Bystrici jej nedalo prednosť auto vychádzajúce z vedľajšej cesty. Športovkyňa pri páde utrpela zranenia hlavy a potrebovala prevoz do nemocnice.

Nehoda sa stala na frekventovanej ceste v Banskej Bystrici neďaleko nemocnice.

Viacnásobná olympijská reprezentantka Alena Procházková mala nehodu na bicykli, vracala sa z tréningu. Schádzala dole prudkým kopcom a z vedľajšej cesty vychádzalo auto. Vodič si vraj športovkyňu na bicykli vôbec nevšimol. Slovenská bežkyňa na lyžiach sa snažila kolízii vyhnúť, pri prudkom zabrzdení ale spadla z bicykla. Mala poranenú hlavu a pomáhali jej vodiči okoloidúcich áut. Podľa nich bola dezorientovaná.

"Vybehli sme za ňou, bola dezorientovaná, nevedela, kde je, ale vedela nám nadiktovať kontakt na trénera aj otca," povedala svedkyňa nehody.

"Na križovatke ulíc Tajovského a Školskej v Banskej Bystrici došlo včera (28.6.) k dopravnej nehode, pri ktorej sa zranila známa športovkyňa z Banskej Bystrice. Vozidlo prichádzajúce z vedľajšej cesty jej podľa doterajších zistení nedalo prednosť, následkom čoho musela prudko brzdiť až došlo k zablokovaniu predného kolesa a cyklistku prehodilo cez riadidlá. Dychové skúšky účastníkov nehody boli negatívne. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Športovkyňu previezli na ďalšie ošetrenie do banskobystrickej nemocnice. Našťastie by stav športovkyne nemal byť vážny. Kedy bude môcť pokračovať v tréningoch ale jej otec odhadnúť nevedel. Okolnosti nehody vyšetruje polícia. Alena Procházková reprezentovala Slovensko na viacerých zimných olympijských hrách vrátane poslednej v Pekingu v roku 2022.

Tridsaťosemročná Procházková reprezentovala Slovensko na ZOH v Turíne 2006, Vancouveri 2010, Soči 2014, Pjongčangu 2018 i Pekingu 2022. V roku 2009 si v šprinte pripísala víťazstvo na pretekoch Svetového pohára v kanadskom Whistleri, o dva roky neskôr na MS v Osle skončila v rovnakej disciplíne šiesta. Trikrát sa stala celkovou víťazkou SP v behu na kolieskových lyžiach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy