Oblačno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Tragická meninová oslava: Voľba ísť z krčmy na skútri ho stála život
Zdielať na

Tragická meninová oslava: Voľba ísť z krčmy na skútri ho stála život

UTEKÁČ / Tragická oslava menín. 38-ročný Ján údajne popíjal v krčme, potom si však sadol na skúter, na ktorom havaroval. Bez vodičáku, a zrejme aj pod vplyvom alkoholu. Okolnosti nasvedčujú tomu, že nehodu chcel ututlať. Po havárii bol pri vedomí, vážne vonkajšie zranenia nemal. Niekoho údajne poprosil, aby motocykel z miesta odniesol a nikoho nevolal. O približne pol hodinu neskôr už záchranári bojovali o jeho život.

Vodič havaroval priamo v strede dediny. Na skútri nezvládol prejazd miernou zákrutou a zišiel do priekopy. Jeden muž sa s ním ešte podvečer stretol v miestnej krčme. 38-ročný Ján mal ale z pohostinstva odchádzať pešo.

Bolo to však inak a Ján si sadol na skúter. Podľa záberov z obecnej kamery sa nehoda stala približne 10 minút po siedmej večer. Ján sa však ešte postavil, komunikoval a z miesta dal odniesť skúter. Záchranárov vtedy zrejme nikto nevolal. Urobil tak až o približne 20 minút neskôr ďalší muž, s ktorým sme sa rozprávali mimo kamery.

Podľa jeho slov sa s Jánom ešte rozprával. Ten ale krátko pred príchodom záchranárov stratil vedomie. "Naraz len došlo zle, zamdlel a spadol tam dole," uviedol Peter, obyvateľ Utekača. "Záchranári bezodkladne resuscitovali muža s poruchou vedomia. Napriek rýchlemu zásahu a všetkej snahe sa nepodarilo u pacienta obnoviť životné funkcie," vysvetlil Milan Hirjak z operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.

Lekár, žiaľ, už len skonštatoval smrť. "Šok to bol strašný. Ani spať nemôžem. Prechádzam sa hore dole," uviedol zničený Peter. Polícia uvádza, že nehoda je v štádiu vyšetrovania. "V prípade bola nariadená pitva, pri ktorej budú zisťovať aj prípadné požitie alkoholu," dodala policajná hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy