Polojasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
VIDEO: Zbesilá jazda mestom. O živote chodca rozhodovali centimetre
Zdielať na

VIDEO: Zbesilá jazda mestom. O živote chodca rozhodovali centimetre

BRATISLAVA / O živote chodca na prechode rozhodovali len centimetre. To všetko kvôli vodičovi, ktorý v bratislavskej Petržalke nebral na nikoho na ceste ohľad.

Bolo pol piatej, keď išiel divák TV JOJ po Petržalke. Pred križovatkou pribrzdil, pretože cez priechod videl prechádzať ženu. Z pravej strany však vyletel vysokou rýchlosťou vodič čiernej Dacie a nekontrolovateľne sa rútil k priechodu.

Najskôr to vyzeralo, že tragédii už nezabráni, avšak v poslednej chvíli sa preradil doľava. "Celkovo jeho jazda bola agresívna, je to vidieť aj v tom vyhýbavom manévri. Zjavne mal pánko niekde naponáhlo," uviedol dopravný konzultant Maroš Palesch. "Môžeme konštatovať, že v tomto prípade ide o podozrenie z porušenia pravidiel cestnej premávky," doplnil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. 

Vodič zrejme ženu na priechode nevidel, uvedomil si to až v poslednej chvíli, čo možno vidieť na jeho brzdových svetlách. "Na základe tohto videa začne príslušný útvar Krajského dopravného inšpektorátu objasňovanie vo veci podozrenia z priestupku," uviedol Szeiff. "Vždy predvídať, to je základ. Ten vodič v ľavom pruhu pre niečo brzdí. To znamená, že tam ten človek môže byť," zdôraznil Palesch.

Ak vodič vidí chodca na ceste, musí mu dať prednosť. Obozretní by však mali byť aj samotní chodci.   

Súvisiace články

Najčítanejšie správy