Jasno
15°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Z podvozku vypadlo telo muža. Dodávka ho vliekla až 7 kilometrov
Zdielať na

Z podvozku vypadlo telo muža. Dodávka ho vliekla až 7 kilometrov

TREBIŠOV / Trebišovskí kriminalisti úspešne objasnili mimoriadne náročný prípad. V novembri minulého roka vypadlo v obci Pribeník z podvozku idúcej dodávky telo 53-ročného muža. Šofér však nezastavil a dodávka skončila v zahraničí. Podľa krvavej stopy na ceste, vliekla dodávka muža v podvozku až 7 kilometrov.

Telo 53-ročného muža našli v strede cesty miestni obyvatelia. Už nejavil žiadne známky života. Okamžite privolali políciu. Chodca zachytila dodávka. Jeho telo zostalo zaseknuté v podvozku a uvoľnilo sa až po 7 kilometroch jazdy. Šofér ale vôbec nezastavil. Polícia ho našla až doma v Rumunsku.

"Vozidlo bolo na účely znaleckého dokazovania zaistené, aby sa mohlo potvrdiť alebo definitívne vyvrátiť jeho účasť na dopravnej nehode," avizovala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. Rozbehlo sa rozsiahle znalecké dokazovanie zvláštneho prípadu. Rozhodujúce boli najmä výsledky pitvy nebohého muža.

"Chodec mal v čase vzniku dopravnej nehody v organizme viac ako 2,6 promile alkoholu. Zároveň potvrdili, že chodec bol v čase dopravnej nehody v ležiacej polohe," dodala Lenka Ivanová. 

Šofér dodávky teda zrejme nezaregistroval žiadny náraz s podguráženým mužom, a preto pokračoval v jazde. Jeho trestné stíhanie v súvislosti s prečinom usmrtenia v súbehu s neposkytnutím prvej pomoci bolo zastavené. "Pretože nebol dôvod na postúpenie veci a skutky nie sú trestným činom," informovala Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy