Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zrazené dieťa na bicykli: 8-ročného chlapca ťahala ešte dva metre
Zdielať na

Zrazené dieťa na bicykli: 8-ročného chlapca ťahala ešte dva metre

HUMENNÉ / Auto prešlo ešte asi dva metre, hoci 8-ročný cyklista bol pod ním zakliesnený. Tak opisujú nehodu v Humennom svedkovia. Okoloidúci chlapi museli vozidlo nadvihnúť, aby malého cyklistu vyslobodili. Našťastie sa to neskončilo fatálne.

Ku kolízii došlo na najväčšom humenskom sídlisku hneď na začiatku obytnej zóny. Stalo sa to okolo štvrtej popoludní. "Išlo o kolíziu 57-ročnej vodičky na osobnom vozidle a 8-ročného cyklistu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

Svedok tvrdí, že auto prešlo ešte asi dva metre, pričom chlapec bol pod ním zakliesnený. Okoloidúci muži vozidlo museli nadvihnúť, aby malého cyklistu vyslobodili. "Cyklistovi do príchodu záchranných zložiek pomohli okoloidúci, ktorí ho vyslobodili spod motorového vozidla. Zasahujúci hasiči poskytli cyklistovi do príchodu posádky RZP predlekársku prvú pomoc," opísala Miroslava Knišová, hovorkyňa HaZZ Prešov.

Andrej Hirjak z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby ďalej uviedol, že po príchode bola záchranármi poskytnutá bezodkladná prednemocničná zdravotná starostlivosť s následným transportom pacienta s úrazom hlavy do nemocnice v Humennom. Súčasťou kontroly bola aj dychová skúška. Jej výsledok bol negatívny."Polícia skúma presnú príčinu dopravnej nehody, ako aj mieru zavinenia jej účastníkov," dodala hovorkyňa polície.

Na tiché vozidlá treba dávať obzvlášť pozor

Auto malo zelené evidenčné číslo. Inštruktor autoškoly upozorňuje, že elektromobilov a hybridov bude na cestách stále viac. "Musí si uvedomiť, že je tichý, že to auto nepočuť. Chodci a cyklisti ho nemusia počuť, musia byť viac ostražití. Treba dávať pozor.
Aj kolobežky nepočuť, chodia rýchlo, môže dôjsť k fatálnej tragédii," varuje inštruktor autoškoly Václav Hnát. A obzvlášť pozorní musia byť ničím nechránení chodci či cyklisti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy