Zatiahnuté
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Tragédia na jazere: Tínedžeri sa išli kúpať, 12-ročný chlapec sa už nevynoril
Zdielať na

Tragédia na jazere: Tínedžeri sa išli kúpať, 12-ročný chlapec sa už nevynoril

VEĽKÉ DVORNÍKY / Vo Veľkých Dvorníkoch pri Dunajskej Strede sa stala tragédia. Od popoludnia v nedeľu 18. júna prehľadávali jazero i jeho okolie hasiči aj policajti. Stratil sa len 12-ročný školák, ktorý si tam prišiel s kamarátmi zaplávať, aj napriek zákazu. Našli ho až na druhý deň potápači.

Jazero vo Veľkých Dvorníkoch, ktoré je primárne rybárskym revírom, včera popoludní prilákalo partiu chlapcov. Ôsmi školáci z Dunajskej Stredy sadli na bicykle, rodičom povedali, že si idú zahrať futbal. Namierili si to ale k jazeru, aby sa okúpali. Štyria odvážlivci, medzi nimi aj 12-ročný Richard, sa rozhodli preplávať na druhú stranu. Richard sa podľa svedkov v polovici otočil a už ho viac nevideli.

"Bolo to o pol piatej a my sme policajtov volali až 10 minút pred piatou. Dovtedy ho hľadali kamaráti. Mysleli si, že žartuje a skrýva sa," uviedol miestny obyvateľ.

​Obecné bagrovisko má miestami hĺbku až 9 metrov. Chlapca hľadali na súši i vo vode. "Na miesto udalosti sme vyslali policajné hliadky a spolu s hasičmi sa po chlapcovi pátralo do neskorých nočných hodín," opísala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Nakoniec telo chlapca našli

Pátralo sa aj v pondelok ráno, keď sa k hasičom pridali aj potápači. Tí našli chlapca pri tŕstí. "Obhliadajúci lekár skonštatoval už iba úmrtie a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu," uviedla policajná hovorkyňa.

Aj dnes sa na jazere ľudia kúpali. Slnko a krištáľovo čistá voda láka nielen dospelých, ale aj deti z celého okolia. To aj napriek vyslovenému zákazu kúpania sa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy