Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bezdomovec dobitý na smrť. Rodiny obvinených tomu nechcú veriť
Zdielať na

Bezdomovec dobitý na smrť. Rodiny obvinených tomu nechcú veriť

VRANOV NAD TOPĽOU / Po bitke prišiel o život 47-ročný muž, ktorý 15 rokov žil na ulici. Stalo sa to vo Vranove nad Topľou. Vďaka promptnej práci kriminálky obvinili zo zabitia troch mladíkov. Dvaja nemali ani 18 rokov. Na súd ich prišla podporiť početná rodina.

"Ja som neurobil nič..." tvrdil obvinený zo zabitia. Takto sa na chodbe súdu obraňoval jeden z obvinených. Traja mladí muži majú na krku vážny paragraf. Dvaja z nich ešte nemali ani osemnásť. 47-ročný muž prespával často v blízkosti potravín pri studni alebo v parku oproti nej. Na ulici žil 15 rokov.

Podľa zdroja Televízie JOJ z policajného prostredia mal útok začať najstarší z obvinených. Najprv slovne a potom zovretou päsťou zaútočil na o 30 rokov staršieho človeka. S päsťami sa na popud najstaršieho mal pridať aj 17-ročný chlapec. Ďalší len 16-ročný mal zaútočiť na človeka na zemi kopancami do chrbta. Vypátrať podozrivé osoby a obviniť ich za taký krátky čas je výsledkom práce vranovskej kriminálky. Mladíkov prišla na súd podporiť početná rodina.

Matka jedného z obvinených tvrdí, že jej syn a jeho kamaráti sú nevinní. Vraj keď prišli k obchodu v ten osudný večer, miestny muž bez domova bol už dobitý. Vraj sa mal posťažovať aj mladíkom.

"Naši chlapci si tam bol kúpiť energy drink," povedala matka jedného z obvinených. "Okresným vyšetrovateľom bolo vznesené obvinenie voči viacerým osobám zo zabitia," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ v Prešove.

Údery päsťami smerovali do oblasti hlavy a tváre. Ich intenzita bola taká silná, že mu dolámali nosové kosti, a ako neskôr ukázala pitva, utrpel aj pomliaždenie mozgu s vnútorným krvácaním. 47-ročného muža previezla záchranka do nemocnice, no on po ošetrení na urgentnom príjme odmietol ďalšie vyšetrenia, podpísal reverz a z nemocnice odišiel. O necelé dva dni bol nájdený bez známok života na trávniku oproti potravinám, pri ktorých často prebýval. Prokurátor žiadal pre všetkých troch mladíkov väzobné stíhanie.

"Všecko v poriadku," komentoval obvinený zo zabitia. "Traja obvinení za zločin zabitie boli vzatí do väzby," avizovala hovorkyňa súdov v prešovskom kraji Ivana Petrufová. "Bližšie okolnosti vyšetrovania nie je možné v súčasnosti zverejňovať," dodala Jana Ligdayová.

Obvineným mladíkom hrozí v prípade dokázania viny pred súdom za zabitie sedem až desať rokov. V prípade neplnoletých by sa ich trest pri právoplatnom odsúdení skrátil o polovicu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy