Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Dramatická noc záchranárov: Dve nešťastia v rovnakom čase na rovnakom mieste
Zdielať na

Dramatická noc záchranárov: Dve nešťastia v rovnakom čase na rovnakom mieste

VEĽKÁ LOMNICA (OKR. KEŽMAROK) / Náročné chvíle majú za sebou obyvatelia osady vo Veľkej Lomnici a záchranári, ktorí tam v noci zasahovali. V rovnakom čase a na rovnakom mieste sa tam stali dve nešťastia.

"Spali sme s deťmi a počuli sme buchot. Deti začali kričať, strašne sa báli. Vyšli sme von a videli sme sanitku v stene," opísala majiteľka príbytku, Malvína Polhošová. Štábu TV JOJ ukázala rozsah škôd. Celá stena spadla a poškodená je aj skromná toaleta. "Keby som išla na záchod, mohli ma zabiť," vyjadrila sa majiteľka. Netušila, za akých dramatických okolností k tomu celému došlo. 

Začalo to privolaním záchranky k susedom

"Pomoc záchranárov potrebovala žena s akútnymi bolesťami brucha," vysvetlila hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. Lenže medzitým skolabovala žena vo vedľajšom dome. Prestala dýchať a zastavilo sa jej srdce. Záchranári rýchlo zavolali na pomoc kolegov a okamžite začali s oživovaním. O život ženy bojovali priamo v sanitke. No a počas zásahu došlo k už spomínanej ďalšej nešťastnej udalosti. "Sanitka im nejak ušla a narazili rovno do múru," opísal Emil Pišta, majiteľ príbytku. "Žiaľ, napriek maximálnemu úsiliu záchranárov žena zomrela," uviedla Krčová. 

Dve nešťastia v rovnakom čase na rovnakom mieste. Takéto chvíle si obyvatelia osady nepamätajú. Majiteľka zničeného príbytku je ale rada, že padajúca stena nikoho nezranila. No nevie, ako a z čoho škodu uhradí. Na mieste bola aj polícia. "Polícia vec eviduje ako škodovú udalosť. Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom," priblížila hovorkyňa KR PZ v Prešove, Jana Ligdayová. Aby boli informácie úplné, ani žena, ku ktorej sa záchranári ponáhľali ako k prvej, neostala bez pomoci. Bola prevezená do nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy