Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ďalšia pohroma na cestách. Žena zrazila len 7-ročné dievčatko
Zdielať na

Ďalšia pohroma na cestách. Žena zrazila len 7-ročné dievčatko

HERMANOVCE / K nešťastnej udalosti došlo vo štvrtok 15. júna na východe Slovenska. Po zrážke s osobným autom skončilo v nemocnici len 7-ročné dievčatko.

Skupina detí z miestnej osady prebiehala cez frekventovanú cestu. Bez dozoru dospelých sa vybrali na lúku nad dedinou, kam chodievajú zbierať jahody. Iba 7-ročná Laura išla spolu s nimi, no vybehla na cestu práve vo chvíli, keď prichádzalo osobné auto. "Pred 16. hodinou došlo na ceste III. triedy v smere od obce Hermanovce na obec Bertotovce k zrážke osobného motorového vozidla, ktoré viedla 33-ročná žena, a 7-ročného dievčatka," potvrdila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Vodička nestihla zareagovať a dievčatko zachytila spätným zrkadlom. Zrejme ho ani nevidela pre vysokú trávu pri ceste. 33-ročnú vodičku policajti podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Svedkami udalosti bolo aj viacero ďalších detí. Tie sa so zraneným dievčatkom snažili rozprávať, no nereagovalo, a tak utekali privolať pomoc.  

Dieťa malo po zrážke s autom ťažké zranenia. Záchranárskym vrtuľníkom ho transportovali do nemocnice. "Posádka leteckých záchranárov si do starostlivosti prevzala dieťa s poranením hlavy. V umelom spánku so zabezpečením vitálnych funkcií bolo prevezené do košickej nemocnice," informovala hovorkyňa Air–Transport Europe Zuzana Hopjaková.

Mieru zavinenia účastníkov či presnú príčinu vzniku nehody skúma polícia. "V prípade bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin ublíženie na zdraví," uzavrela Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy