Polojasno
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Za čokoládu do väzenia? Matka 3 detí svoju korisť schovala do kočíka
Zdielať na

Za čokoládu do väzenia? Matka 3 detí svoju korisť schovala do kočíka

MEDZILABORCE / Matka troch detí schovala v obchode do kočíka 5 balení čokolády a nezaplatila. Polícia ju obvinila z krádeže, keďže to neurobila prvýkrát. Jej príbuzní tvrdia, že na to mala dôvod. Ľudia z problémovej komunity sa ochrankárovi zo supermarketu vyhrážali zabitím. Obchod už dokonca zrušil aj kabínky na prezliekanie, pozrite sa prečo.

Miestni obyvatelia hovoria, že dôvody na takéto konanie má problémová komunita v meste takmer vždy. Drobné krádeže sa už ani nesnažia zakrývať a neraz kradnú aj pred očami ostatných kupujúcich. "Rovno si berú z regálu. Zjedia a papierik zahodia pod regál. Pani predo mnou vzala vegetu a išla si ďalej," priblížila miestna obyvateľka.

Najnovšie polícia obvinila 23-ročnú mamičku, ktorá tiež zvykla nakupovať takýmto štýlom. "Žena vzala v obchode 5 čokolád, schovala ich do kočíka dieťaťa a takto prešla cez pokladničnú zónu bez zaplatenia," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Polícia ju obvinila z prečinu krádeže. Podobného skutku sa totiž dopustila už aj v minulosti. "A to koncom februára tohto roku, v rovnakom obchode. Obvinená žena je stíhaná na slobode," doplnila Ligdayová.

Táto krádež nie je ojedinelá, polícia v Medzilaborciach rieši podobné prípady pravidelne. Do problémov sa dostal aj samotný ochrankár v supermarkete. Partia mladíkov, ktorých pristihol pri krádeži a upozorňoval na nevhodné správanie, sa mu podľa jeho slov vyhrážala smrťou. Skončilo sa to tým, že keď sa bránil, jednému z chlapcov úder vrátil.

V obchode už museli pristúpiť aj k zmenám, aby sa krádeže podarilo aspoň trochu eliminovať. "Skúšobné kabínky už nie sú, lebo oni si tam prelievali pálenku do fliaš od malinovky," uviedla miestna obyvateľka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy