Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž na streche hádzal škridle po policajtoch. Skončil v nemocnici
Zdielať na

Muž na streche hádzal škridle po policajtoch. Skončil v nemocnici

POLICHNO (OKR. LUČENEC) / Dráma v obci Polichno. Mladý muž vyliezol na strechu rodinného domu a nechcel zísť dole. Správal sa agresívne, zhadzoval škridle a kričal na svojich príbuzných. Chcel iba, aby na miesto prišla jeho manželka. Iné požiadavky nemal. Na miesto boli pripravení vyraziť aj vyjednávači.

Bolo približne pol siedmej večer, keď z hasičskej stanice v Lučenci vyrážala posádka do obce Polichno. Súčasne tam ale smerovali aj policajti a záchranári. "Príslušníci boli privolaní k asistencii polícii k osobe nachádzajúcej sa na streche, ktorá užila lieky a nechcela z nej zísť," opísal situáciu veliteľ zásahu Pavel Malček. "Veľa policajných áut bolo, záchranári, hasiči," uviedol svedok incidentu. Mladého muža skutočne našli pobehovať po streche. Podľa našich zistení, malo ísť o dom jeho rodičov. On býva v inej obci.

Odmietal zliezť dole a dožadoval sa svojej manželky

Chvíľami sedel, potom sa prechádzal, dokonca vyliezol aj na komín a postavil sa naň. Stačilo málo a došlo by ku tragédii. Správal sa agresívne. Na svojich príbuzných kričal, zhadzoval dole škridle, zhodil aj rebrík, ktorý mu pristavili hasiči. Komunikácia s mužom bola náročná, situácia nevyzerala nádejne. Na miesto boli preto vyslaní vyjednávači. Zasahovať nakoniec nemuseli. Martin sa nakoniec umúdril a rozhodol sa zísť dole. "Osoba začala schádzať po rebríku, bola odchytená a predaná polícii," dodal veliteľ zásahu.

Celá dráma sa nakoniec po viac ako 2,5 hodinách skončila šťastne. Dôvodom, prečo sa mladík zabarikádoval na streche, mohol byť strach. Je totiž podozrivý z krádeže auta. "Skrýval sa pred policajtmi. Ukradol údajne nejaké motorové vozidlo a na tej báze ho skrátka policajti sledovali a ušiel na strechu," vysvetlil svedok. "Auto bolo ukradnuté z neoploteného pozemku v obci Halič. Bolo bez EČ, otvorené a s kľúčom v zapaľovaní," ozrejmila hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici, Mária Faltániová. Muž je momentálne hospitalizovaný v nemocnici, zatiaľ ho neobvinili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy