Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Násilie muža znášala kvôli deťom. Posledná bitka mu už neprešla
Zdielať na

Násilie muža znášala kvôli deťom. Posledná bitka mu už neprešla

HUMENNÉ / Oľutuješ, že si ma udala na polícii - to boli posledné slová otca dvoch detí, ktoré adresoval partnerke, keď ho policajti odvážali do cely. Žena tvrdí, že ju viackrát napadol a naposledy si bitku odniesol aj jej brat, ktorý musel vyhľadať lekársku pomoc. Obvinený muž má navyše zákaz sa k nej priblížiť. Ten ale porušil.

"Prišiel domov opitý a vtedy mu všetko preplo v hlave. Útočil na mňa, na deti nie, ale na mňa áno. Aj ma udrel, aj som mala dvakrát zlomený palec," opísala partnerovo chovanie napadnutá žena.

K nezhodám medzi manželmi dochádzalo v byte na jednom zo sídlisk v Humennom. Veľakrát sa to končilo tým, že žena volala na políciu. "Tak veľakrát som podávala trestné oznámenie, potom som sa nad ním zľutoval, a potom som to stiahla," povedala. Zakaždým totiž dúfala, že sa niečo zmení. Verila, že bude piť menej, alebo vôbec. No nestalo sa. Obvinenému mužovi napokon policajti uložili zákaz priblížiť sa k nej. Ten ale porušil a žena tvrdí, že aj ona má na tom svoj podiel viny. "Ja som ho pustila, lebo chcel ísť k deťom, on deťom neublížil a deti ho ľúbia," vysvetlila ženy.

Muž opäť útočil

No posledná návšteva na deň detí nedopadla dobre. Keď z bytu odišiel, znova si podľa slov ženy vypil a k bytovke sa vrátil. Odniesla si to nielen žena ale aj jej brat. "Obvinený mal v blízkosti obytného domu na ulici SNP v Humennom napadnúť 28-ročného muža. Spôsobil zranenia s predbežnou dobou liečenia do 6 dní," uviedol Daniel Džobanik, vedúci oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov. 

Napadnutá žena ďalej opísala, že pred mužom rýchlo utekala. Následne jej začal nadávať a povedal jej, že bude plakať za to, čo urobila. "Na tom istom mieste a približne v tom istom čase mal napadnúť aj 26-ročnú ženu, ktorú dlaňou udrel do ruky," uviedol Džobanik. Humenský vyšetrovateľ ho obvinil z prečinu výtržníctva a následne bol prevezený do cely policajného zaistenia. Hoci jej tentoraz nespôsobil žiadne zranenie, žena hovorí, že má z neho strach.

Podobných žien je na Slovensku mnoho

Humenčanka je len jedna z mnohých žien, ktoré zažívajú domáce násilie, napriek tomu vinu neraz pripisujú sebe. "Hovoria, že som ho vyprovokovala, povedala som niečo, čo som nemala, hádala som sa s ním, hoci viem, že sa sním nemám hádať, keď má vypité a na základe tejto ľútosti mu potom odpustia," vysvetľuje tento jav psychiatrička Danica Caisová.

Pokiaľ zažívate domáce násilie alebo poznáte niekoho, kto s ním má skúsenosť, neváhajte kontaktovať políciu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy