Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prekvapenie v kope hliny: Na pozemku mu desaťročia ležala zbraň
Zdielať na

Prekvapenie v kope hliny: Na pozemku mu desaťročia ležala zbraň

RUDINA / V kysuckej obci Rudina jeden z tamojších obyvateľov našiel zbraň. Navyše ju objavil na mieste, kde by to naozaj nečakal. Ukrytá bola na pozemku, kde má svoje hospodárstvo.

"Na linku 158 sme prijali oznámenie o nájdení malej strelnej zbrane v obci Rudina za požiarnou zbrojnicou," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina Zuzana Šefčíková. Pán Jaroslav objavil starú zhrdzavenú pištoľ v kope vybagrovanej hliny zo susedného pozemku. "Bola v nejakej debničke," opísal nálezca zbrane Jaroslav Martinec.

Kysučan Jaroslav najprv nevedel, čo vlastne vybral z hliny. Keď sa pozrel bližšie na to, čo chytil do ruky, zľakol sa. "Vedľa toho boli kopytá z koňa, tak som najprv nevedel, čo to bolo. Až potom som zistil, že je to krátka guľová zbraň," vysvetlil.

Hovorkyňa ďalej uvádza, že po príchode bolo zistené značné skorodovanie predmetu. "Ide o predmet pripomínajúci krátku strelnú zbraň, respektíve jej časť nezistenej značky a výrobného čísla," dodala. Nálezca vraví, že tuší, kde ležala ukrytá dlhé desaťročia. Opísal, že na mieste nálezu bola stará maštaľ a šopa. Polícia ubezpečuje, že predmet bol na mieste zaistený a bude zaslaný na vykonanie expertízy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy