Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Viete, komu posielate peniaze? Investičný potenciál ho vyšiel draho
Zdielať na

Viete, komu posielate peniaze? Investičný potenciál ho vyšiel draho

SNINA / Chcel investovať a zarobiť, ale namiesto toho o peniaze prišiel. A navyše o veľké. Muž zo Sniny uveril podvodníkom, že investuje do digitálnej meny. Celé mesiace posielal peniaze na rôzne účty na Slovenku aj v zahraničí. Prišiel o viac ako 37 tisíc eur.

Podľa zistení polície Sninčan uveril ponuke investovania do digitálnej meny. Páchatelia ju uverejnili na internete. 51-ročný muž zareagoval a zadal požadované údaje. "Páchatelia ho opakovane prostredníctvom mailu, ako aj iných aplikácií kontaktovali, a to pod zámienkou výhodného investovania do ich spoločnosti," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

V prípade mimoriadne lákavých ponúk si vždy treba preveriť hodnovernosť informácií, ako aj samotný subjekt. "Oprávnenie na podnikanie jednotlivých finančných subjektov je možné si preveriť na webovej stránke Národnej banky Slovenska," odporúča právnička Slovenskej bankovej asociácie Sylvia Ďatelinková.

Muž peniaze páchateľom posielal priebežne takmer celý rok. "Od 51-ročného Sninčana postupne vylákali peniaze, ktoré im muž zasielal na nimi určené čísla účtov v rôznych bankách na Slovensku i v zahraničí," opísala priebeh prípadu polícia. Škoda, ktorá v tomto prípade Sninčanovi vznikla, sa pohybuje v desiatkach tisíc eur. Polícia prípad vyšetruje ako zločin podvodu.

V prípade, ak pošlete peniaze na nesprávne číslo účtu, môžeme v banke požiadať o sprostredkovanie vrátenia."Vrátenie platby je však podmienené súhlasom príjemcu platby. Ak tento súhlas svojej banke neudelí, k vráteniu platby nedôjde," vysvetlila Ďatelinková. Muž zo Sniny tak celkovo prišiel o viac ako 37 tisíc eur. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy