Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Desivá dopravná nehoda. Cyklista skončil pod kolesami kamióna
Zdielať na

Desivá dopravná nehoda. Cyklista skončil pod kolesami kamióna

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Desivá dopravná nehoda sa stala v piatok 2. júna popoludní na výpadovke z Nového Mesta nad Váhom v smere na diaľnicu D1. Mladý cyklista skončil pod kolesami kamióna. To, že sa niečo deje, zistil vodič až po tom, ako po mužovi prešiel s návesom. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy.

​Tragédia pri Novom Meste nad Váhom sa stala v okamihu, keď kamión po vyjdení z kruhového objazdu odbočoval na čerpaciu stanicu. Šofér si podľa vlastných slov vôbec nevšimol cyklistu, ktorý išiel vpravo vedľa vozidla. "Počas odbočovania vpravo smerom na čerpaciu stanicu, nákladné motorové vozidlo zachytilo návesom v rovnakom smere jazdiaceho cyklistu," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa KR PZ Trenčín.

"Ja som ho ozaj nevidel, keby som ho videl. Ale zrazu len rana, ja som ho vôbec nevidel, to je hrozné," povedal otrasený kamionista. Podľa svedkov cyklista spadol pod kamión, ktorý mal po ňom prejsť niekoľkými kolesami. Až vtedy si šofér uvedomil, že je zle, a zastavil. Na miesto vyrazili všetky záchranné zložky. "Po príchode na miesto udalosti sme zistili, že je cyklista zakliesnený pod zadnou časťou nákladného vozidla. Osobu sme vyprostili spod vozidla, poskytli sme jej do príchodu posádok RZP predlekársku prvú pomoc," ozrejmil Marián Žitňanský, veliteľ zásahu z HAZZ Nové Mesto nad Váhom. Cyklistu na mieste oživovali desiatky minút. Žiaľ, bezúspešne.

"Aj napriek všetkej snahe záchranárskych zložiek sa nám osobu oživiť nepodarilo," dodal. Katarín Kuzmová povedala, že: "cyklista utrpel pri zrážke zranenia nezlučiteľné so životom". Polícia na mieste nevedela určiť totožnosť muža na bicykli, pretože nemal pri sebe žiadne doklady. Dychová skúška na alkohol bola u 49-ročného kamionistu negatívna. "Prípadná prítomnosť alkoholu u cyklistu bude zisťovaná pri pitve, polícia začala trestne stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," priblížila Katarína Kuzmová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy