Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zraz motorkárov Hells Angels v Šamoríne: Na akciu dozerajú stovky ozbrojených policajtov
Zdielať na

Zraz motorkárov Hells Angels v Šamoríne: Na akciu dozerajú stovky ozbrojených policajtov

ŠAMORÍN / Obyvatelia Šamorína sú v pozore. Oficiálne sa tam začal zraz motorkárov Hells Angels. Na Slovensko prišli asi zo 60-tich krajín sveta. Na akciu dozerajú stovky ozbrojených policajtov.

Hells Angels v preklade pekelní anjeli. Známi sú po celom svete. V minulosti im meno pošpinil incident v Grécku. Po jednej akcii sa dostali do potýčky, kde jeden ich člen udrel muža, ktorý neskôr zomrel. Američania ich dokonca označujú za zločinecký gang. Prvýkrát v histórii teraz zavítali na Slovensko. Od rána do areálu, kde sa stretávajú, prichádzali stovky motorkárov. Odhadom ich prišlo až tritisíc. Každý jeden motorkár z klubu Hells Angels prejde kontrolou, policajti mu skontrolujú občiansky či pas a pozrú sa aj na to, či náhodou nie sú v pátraní.

"To znamená že nikto z nich sa nedostane dovnútra bez toho, aby nebol skontrolovaný," uviedol viceprezident PZ SR Damián Imre. Väčšina jazdcov na hlavách prilbu nemala. Keby ich za to policajti riešili na mieste, bolo by to podľa policajného viceprezidenta kontraproduktívne. "Ak by sme začali riešiť nejaký drobný priestupok, išlo by to na úkor bezpečnosti. V prvom rade všetci tí zahraniční účastníci musia vidieť prítomnosť polície a musia chápať, že polícia je pripravená zakročiť, ak dôjde k vážnemu porušeniu," vysvetlil Imre.

V okolí sú stovky policajtov. V gymnáziu, ktoré je blízko areálu, majú kukláči jedno zo svojich dočasných sídiel. Aj preto dala riaditeľka na piatok, 2. júna, žiakom voľno. Primátor vyzval miestnych podnikateľov, aby zvážili, či večer radšej svoje krčmy a reštaurácie nezatvoria. "Samozrejme, im to prikázať nemôžem. Priznám sa, že som im to odporučil, aby vo večerných hodinách radšej neotvorili, aby náhodou nedošlo ku konfliktu," vyjadril sa primátor Šamorína Csaba Orosz.

Niektoré reštaurácie či bary tak aj urobia, čo štábu TV JOJ mimo kamery potvrdili. Iní zas povedali, že motorkári sú veľmi slušní a bezproblémoví. Presný program, čo sa bude diať za plotom areálu, známe nie je. "Bývajú plné všelijakých tých súťaží, hudby. Či tam holé baby budú, alebo nebudú, to vám skutočne neviem povedať a aby sa to zvrhlo na nejaké bohapusté porno, o to určite nemá na verejnosti nikto záujem," prezident klubu Kraken a právny poradca Hells Angels Slovakia Peter Schmidl. Ku konfliktom či výtržnostiam zatiaľ v meste nedošlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy