Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V trnavskej nemocnici našli vyhodené šteniatka. Nemali by šancu prežiť
Zdielať na

V trnavskej nemocnici našli vyhodené šteniatka. Nemali by šancu prežiť

TRNAVA / Otrasný prípad v trnavskej nemocnici. Neznámy muž vyhodil malé šteniatka do plastového vedra a igelitky. Vyhladované a smädné psíky sa odtiaľ nemali šancu dostať. Po páchateľovi teraz pátra polícia. Hrozí mu až päť rokov za mrežami.

Vyhladované, poriadne vystrašené a bez šance na útek. Takto dopadli len 5-týždňové šteniatka potom, ako ich neznámy muž nechal trápiť sa vo vedre a v igelitke. Bezbranným zvieratám pomohla až všímavá pacientka trnavskej nemocnice. "Ja som bola v totálnom šoku, úplne ma zimomriavky preskočili," povedala pani Renáta, nálezkyňa šteniatok. Plastové vedro, z ktorého trčala igelitová taška, našla v čakárni jednej z ambulancií. Malé šteniatka okamžite vybrala zo zajatia.

"Boli dezorientované, lebo oni boli v tom plastovom kýbliku. Keď som ich vytiahla, tak sa úplne triasli," dodala pani Renáta. Po tom, čo im pani Renáta zabezpečila vodu a stravu, kontaktovala políciu. "To je neskutočné, bezcitné, lebo živého tvora odsúdiť na takúto smrť, takéto šteniatka, to by tam do rána skapalo, lebo tá igelitka, tie uši boli preklopené cez otvor, takže nebolo vôbec vidieť, čo je vo vnútri," opísala situáciu nálezkyňa Renáta.

Nechcené šteniatka sa aktuálne nachádzajú v trnavskom útulku. Keď sa zotavia, ponúknu ich na adopciu. "Boli veľmi začervené, s tým bojujeme už, odkedy sú u nás," informovala Ingrid Nováková, vedúca Útulku Trnava. Na zatiaľ neznámeho páchateľa podala riaditeľka trnavského útulku trestné oznámenie. Ešte dodala, že: "keby nebolo tej pani, tak určite sa nezachránia, oni by nemali šancu prežiť".

To, ako sa muž zbavil šteniatok, zachytili kamery, ktoré sú rozmiestnené po celom areáli nemocnice. Záznamy už má v rukách polícia. "Zisťujeme presné okolnosti skutku. Ak sa to posúdi ako trestný čin – pôjde o trestný čin týrania zvierat. Páchateľovi môže hroziť trest až do výšky 5 rokov," avizovala Denisa Bárdyová, hovorkyňa Policajného zboru SR. Nakoniec pani Renáta povedala, že neverí: "že niekto dokáže niečo také urobiť takým malým šteniatkam... verím, že bude spravodlivo potrestaný".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy