Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Turisti našli pod skalou telo muža. Na sebe nemal žiadne oblečenie
Zdielať na

Turisti našli pod skalou telo muža. Na sebe nemal žiadne oblečenie

JOVICE / Turisti v rámci prechádzky našli telo muža v lokalite známej ako Dievčenská skala nad obcou Jovice. Podľa polície ide o 49-ročného muža z okresu Trebišov. Nemal na sebe žiadne oblečenie. Polícia prípad vyšetruje ako trestný čin usmrtenia.

Telo muža našli turisti ležať na turistickom chodníku vysoko v lese. Podľa informácií TV JOJ mal byť muž v rožňavskom okrese na služobnej ceste. Jeho auto sa našlo odparkované pod lesom, policajti v ňom mali nájsť aj mužove doklady, čím sa ho podarilo identifikovať. Prečo ale muž na sebe nemal žiadne oblečenie, je predmetom vyšetrovania. Podľa turistov ale nielen v tejto oblasti často stretávajú takzvaných naturistov, ktorí majú na Slovensku aj svoj vlastný klub a vytypované lokality na nahú turistiku.

"Aj napriek tomu, že telo osoby bolo nájdené obnažené, osoba na sebe nemala žiadne viditeľné zranenia," informovala hovorkyňa KRPZ Košice Lenka Ivanová. Obhliadajúci lekár na mieste predbežne cudzie zavinenie vylúčil a nariadil vykonanie pitvy. Keďže telo muža sa nachádzalo na mieste, vysoko v lese, a to viac ako v 600-metrovej nadmorskej výške, na pomoc museli prísť aj hasiči. "Cesta, z ktorej sme vlastne prevádzali transport, bola v neprístupnom teréne pre bežné cestné vozidlá," vysvetlil veliteľ zásahu HaZZ Rožňava Elemír Kerekes.

Pre ťažko dostupný terén museli hasiči telo muža zniesť na dostupnejšie miesto pomocou štvorkolky. "Činnosť hasičov bola vlastne v suplovaní znášania osoby z neprístupného terénu, nakoľko disponujeme technickým vybavením, ktorým sa to dá vykonať," dodal Kerekes. Prípadom sa zaoberajú aj policajti. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. "Bližšie okolnosti súvisiace s nálezom tela nebohého sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uzavrela Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy