Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Svoju družku brutálne dobil na smrť. Teraz stojí pred súdom
Zdielať na

Svoju družku brutálne dobil na smrť. Teraz stojí pred súdom

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Na Okresnom súde v Novom Meste nad Váhom sa začalo hlavné pojednávanie v prípade muža, ktorý mal koncom minulého roka spôsobiť trýznivú smrť svojej družke. Obžalovaný Ľubomír mal ženu päsťami biť po celom tele. Pomoc jej privolal až vtedy, keď ju našiel v bezvedomí.

Po piatich mesiacoch strávených vo väzbe si 55-ročný Ľubomír sadol na lavicu obžalovaných. Súdia ho za smrť svojej družky, ktorú mal v rodinnom dome v Čachticiach brutálnym spôsobom zbiť holými rukami. "Tú po hádke niekoľkokrát udrel do tváre otvorenou dlaňou, ako aj päsťou udieral najmenej desaťkrát do hlavy a celého tela," priblížil Vlastimil Krokvička, Krajská prokuratúra v Trenčíne.

47-ročnú Gabrielu našli záchranári v bezvedomí. Ležala v spálni na zemi vedľa postele. Lekári takmer dva týždne bojovali o jej život. "Poškodená utrpela závažné poranenia, na následky ktorých 10.januára v nemocnici zomrela," doplnil Krokvička. "Špičkoví neurochirurgovia vraveli, že s týmto sa ešte nestretli, muselo to byt veľmi brutálne," vyjadrila sa vtedy príbuzná nebohej Gabriely.

Obžalovaný Ľubomír na hlavnom pojednávaní vyhlásil, že sa nebude k vine vyjadrovať. V osudný deň si vraj v obchode kúpil dve fľaše tvrdého alkoholu, ktoré mal vypiť spolu s družkou. Potom sa pohádali pre peniaze. „Skočila do mňa, ja som jej vtedy dal facana. No ako facku som jej dal, takú len. Ja nepopieram dvakrát, že by sa medzi nami nič nestalo, ale v žiadnom prípade to nedošlo k takému konfliktu, ako je to uvedené v obžalobe,“ opísal Ľubomír.

Obhajoba preto nesúhlasí s právnou kvalifikáciou skutku. Pojednávanie bude pokračovať výpoveďami znalcov a svedkov. V prípade dokázania viny hrozí Ľubomírovi za zabitie svojej družky trest odňatia slobody na 9 až 12 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy