Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Polícia zaistila ukradnuté švédske bagre. V jednom bol GPS lokátor
Zdielať na

Polícia zaistila ukradnuté švédske bagre. V jednom bol GPS lokátor

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / 4 bagre ukradnuté vo Švédsku zaistili policajti na Kysuciach v Budatínskej Lehote. Kamión, ktorý mal rumunské evidenčné čísla, zastavila hliadka obvodného oddelenia.

​Pracovné stroje ukradnuté vo Švédsku by mali prechádzať cez územie Slovenska. Takúto informáciu získali slovenskí policajti od svojich českých kolegov. Kamión s rumunskými evidenčnými číslami smeroval na Žilinu. Pod plachtou skutočne ukrýval 4 ukradnuté bagre, v jednom z nich mal byť stále GPS lokátor.

"Na základe hlásenia bol hliadkou obvodného oddelenia Kysucké Nové Mesto kamión zastavený a uvedenú vec následne na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru finančného vyšetrovania oddelenia Stred Národnej centrály osobitných druhov kriminality Prezídia Policajného zboru, ktorý začal trestné stíhanie vo veci zločinu legalizácie výnosov z trestnej činnosti," informovala hovorkyňa PPZ SR Denisa Bárdyová.

Takmer celý deň okolo kamióna na frekventovanom úseku behali vyšetrovatelia s policajnými páskami na ramenách. Až večer sa kamión opäť pohol smerom do Žiliny, no v sprievode policajtov. "Kamión bol zaistený aj s nakladačom, boli zaistené odcudzené štyri kusy bagrov a boli vykonané procesné úkony," dodala Bárdyová.

Či policajti zadržali, prípadne z niečoho obvinili samotného šoféra, sa štáb TV JOJ nedozvedel. Polícia zatiaľ žiadne ďalšie informácie k prípadu neposkytuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy