Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Snaha o likvidáciu domácich miláčikov? Majitelia našli postrelené viaceré zvieratá
Zdielať na

Snaha o likvidáciu domácich miláčikov? Majitelia našli postrelené viaceré zvieratá

UDAVSKÉ / Na Zemplíne sa niekto pustil do likvidácie mačiek. Postrelené našli viaceré zvieratá. Jedna uhynula cestou k veterinárke, ďalšie čaká život s nábojom v tele. Zasekol sa na takých miestach, že jeho odstránenie by zvieratá mohlo stáť život.

Stalo sa to v obci Udavské neďaleko Humenného. Na mačky niekto strieľal v priebehu pár dní. Aj keď v jednom z prípadov majitelia zranenie zvieraťa zaregistrovali okamžite, naložili ho do auta a odviezli k veterinárke, nepomohlo to. Zviera po ceste uhynulo. "Zrazu len pribehol, celý zakrvavený. Naložili ho do prepravky a išli, ale nestihli to. Ak má zviera odísť, malo by to byť bezbolestné, nie takto," uviedla veterinárna lekárka Lenka Lisa.

V priebehu pár hodín sa ukázali aj ďalšie prípady. Tieto zvieratá ale mali viac šťastia. "Mal v sebe projektil zo vzduchovky, čo je zbraň, ktorá je prístupná, na to nepotrebujeme preukaz. Zobrala som si ho, keď mal tri dni, mamička mu zomrela, ja som sa oňho starala," opísala Tamara Mitrová, majiteľka postreleného kocúrika.

Majiteľky zvierat vysvetľujú, že nejde o potulné mačky, ale o také, ktoré sa väčšinu dňa zdržiavajú v interiéri. "Normálne domáce mačky, živené, s obojkami. Strašné. My máme ešte doma dvoch psov, jedného sme našli na ulici. Neviem, aké majú ľudia pohnútky," doplnila Silvia Špitaliková, majiteľka mačky.

Navyše v prípade týchto mačiek je nespochybniteľné, že ich poranil brok. Zostal totiž uviaznutý v tele. "Pri odstránení by sa mohla poškodiť chrbtica a naša Kitty by ostala ochrnutá," doplnila Špitaliková.

"Takéto správanie nie je únosné. Sú akékoľvek iné spôsoby. Ak ľuďom prekážajú mačky, treba ich odplašiť, upozorniť majiteľa. Ale strieľať, to je nenormálne," uzavrela Lisa.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy