Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Falošný lekár si mal dnes vypočuť rozsudok. Záverečné reči odznejú neskôr
Zdielať na

Falošný lekár si mal dnes vypočuť rozsudok. Záverečné reči odznejú neskôr

BRATISLAVA / Hral sa na lekára a pritom bol kuchárom. Ivan Biháry z kauzy IRIS, ktorý sa pýšil lekárskymi titulmi pred menom aj za menom, si mal dnes vypočuť rozsudok. Na súde sa ale akosi neukázal.

Kauza falošného lekára Ivana Biháryho sa konečne po rokoch blížila do finále. Na dnes mali všetci predniesť svoje záverečné reči. Miesto toho sa ale pojednávanie skončilo skôr, ako vôbec začalo. Ivan Biháry poslal súdu ospravedlnenku. Včera vraj dostal kovid a nemohol tak prísť. Jeho kumpánka, falošná sestra Vanesa, na súd prišla.

Dvojicu vinia z toho, že podávali lieky chorým starčekom a starenkám. Za záhadných okolností potom zomrela takmer 30-tka seniorov. Niektoré telá museli exhumovať. Biháry v minulosti odmietal akúkoľvek vinu a tvrdil, že na žiadneho lekára sa nehral. Lekárske oblečenie vraj nosil len preto, že sa bál bacilov. "Ja som bol prezident správnej rady a ja som chodil v čistom, lebo tam bolo veľa baktérií a mikróbov. Svoje veci som i odkladal a to som si obliekal," povedal Ivan Biháry, obžalovaný. Na otázku reportéra ohľadom injekcie bola reakcia obžalovaného nasledovná: "To bolo vidno, že bola pichnutá?"

Sudca chcel pojednávať a vyniesť rozsudok už v júli, a to hneď v niekoľkých termínoch. Obhajca obžalovanej ale mal problém s dátumami. Dokonca vyslovil, že cez leto majú byť justičné prázdniny. Na niekoľký pokus sa nakoniec dohodli, že záverečné reči odznejú 15. augusta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy