Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zvuky auta pripomínajú výstrely. Obyvatelia upozornili na nočný problém
Zdielať na

Zvuky auta pripomínajú výstrely. Obyvatelia upozornili na nočný problém

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Viacerí obyvatelia Spiša nás upozornili na nočný problém. Z domácej pohody ich vytrhnú zvuky, ktoré pripomínajú výstrely. Ide pritom o modrý mercedes, ktorý sa preháňa ulicami. Jeho vodiča už rieši polícia a nateraz má jazdu zakázanú.

Tento zvuk auta rozčuľuje Novovešťanov už niekoľko týždňov. Sťažnosti chodia zo všetkých spišskonovoveských sídlisk. "Taktiež som obdivovateľom rýchlych športových áut. Ale pokiaľ vám v nočnej dobe prejde popred okno 600-koňový kolos viackrát. Náš maličký syn sa pravidelne na tento zvuk zobudí," povedal Roman, obyvateľ sídliska. 

V skupine na sociálnej sieti sa sťažovalo množstvo obyvateľov. Tento rachot vychádzajúci z auta prekáža mladým aj starším. Najviac ich to vyrušuje v noci. "Taktiež sa chlapci radi vozia aj cez deň po meste, a ľudia už krútia hlavami. Pretože keď ľudia takýto rachot počujú viackrát za deň, tak je to viac na obtiaž ako na obdiv," dodal Roman. 

Majiteľom tohto športového auta je mladík Jusuf. Tvrdí, že chiptunning na aute nie je nič nelegálne. Tvrdí, že s partiou sa vozia v noci, lebo chodia spať až nadránom. "Ja jazdím predpisovo po sídliskách. To je prvá vec. A druhá, to auto vydáva také zvuky od 2 500 – 3 000 otáčok, čo je taká normálna dvojka, trojka a idem 50. Samozrejme, sme mladí, tak keď sú okolo nejaké dievčatá, tak sa určite chceme trošku postrieľať s autom," odvetil Jusuf Ramadani, majiteľ auta.

Jusuf tiež dodal, že nepríjemný zvuk výstrelov v noci nerobí cielene. Pre svoje konanie už upútal aj políciu. "Spišskonovoveskí policajti v tejto súvislosti realizovali priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ktorý bude po ukončení objasňovania predložený správnemu orgánu príslušnému vo veci konať," ozrejmila Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach

Mladíkovi policajti tiež zadržali tabuľky s evidenčným číslom. V súčasnosti tak na aute nemôže jazdiť. Majiteľ auta sa chce na ňom aj naďalej blázniť. No Novovešťanom prisľúbil, že aspoň počas večera a noci budú mať pokojný spánok. "V noci už ich nebudeme budiť, necháme ľudí búvkať. Ale cez deň potom nech mi neukazujú, že som hoc čo. Takisto sa chcem povoziť, lebo si myslím, že každý, keby takéto auto má, tak využije tú možnosť," dodal Ramadani.

Plný výkon vozidla by si mohol radšej vychutnať na diaľnici alebo na mieste, kde nebývajú ľudia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy