Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ohavný prípad smrti v osade na východe Slovenska: Sučka Melinda čakala na istú smrť
Zdielať na

Ohavný prípad smrti v osade na východe Slovenska: Sučka Melinda čakala na istú smrť

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Ako malému šteniatku Melinde dali okolo krku reťaz. A hoci sučka rástla, reťaz jej nik nepovolil. Výsledkom bolo, že železo jej vrástlo do krku a v osade na východe Slovenska tak Melinda čakala na istú smrť. Zachránili ju dobrovoľníčky z SOS linky. Sučka sa už zotavuje a čaká na adopciu.

Najväčší podiel na obsadenosti útulkov majú zvieratá z osád. Problémom býva zdravotný stav, v akom sa zvieratá do karanténnych staníc dostanú. Dobrovoľníci z SOS linky pre zvieratá v núdzi robia do osád výjazdy v prípade podozrenia, že zvieratá potrebujú pomoc. "Na našu linku ľudia z celého Slovenska nahlasujú podnety, týkajúce sa týrania zvierat a zanedbávania starostlivosti o ne. Tak to bolo aj v prípade sučky Melindy," uviedla Mária Sliacka z SOS linky pre zvieratá v núdzi.

Svoj život prežila v osade na východnom Slovensku uviazaná na reťazi. Podľa veterinárnej lekárky Lenky Lisej dali Melinde ešte keď bola malá reťaz. Tým ako pes rástol reťaz nepovoľovala. "Musel veľmi trpieť bol uväznený na 20 až 30 cm dlhej reťazi," dodala.


"Sučka bola dlhodobo uviazaná na reťazi, ktorá jej vrastala do krku, mala veľké bolesti a bolo otázkou času, kedy uhynie," skonštatovala Sliacka z SOS linky. Inšpektorky tak v spolupráci s SOS linkou Melindu z osady odobrali. Použili pritom aj kliešte, aby reťaz z krku odstránili.


"Bolo by dobré, aby budúca vláda prehodnotila prístup k zvieratám v osadách, nemajú tam dôstojné podmienky pre život ani ľudia a ak sa nevedia postarať o seba, nemali by vlastniť žiadne zvieratá," povedala Sliacka.

Melinda dostala lieky. Rana sa hojí dobre a za pár týždňov bude fyzicky fit. Otázke je, kedy znova začne veriť ľuďom. Ide o bojazlivé, nekonfliktné zviera, ktoré nemá tendenciu hrýzť. V útulku bude čakať na adopciu. "Keď sa im človek venuje, má ich rád, pohladí ich, majú čo jesť, rýchlo sa adaptujú, sú do najvďačnejší členovia rodiny a dušičky, ktoré odovzdane milujú svojho majiteľa," uviedla na záver veterinárna lekárka Lisá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy