Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Žena, ktorá spreneverila viac ako milión eur, sa opäť zamestnala ako účtovníčka
Zdielať na

Žena, ktorá spreneverila viac ako milión eur, sa opäť zamestnala ako účtovníčka

ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY / V prípade spreneverených obecných peňazí v Šarišských Michaľanoch v sume viac ako milión eur bolo zastavené trestné stíhanie voči bývalej účtovníčke. Žena, ktorá uskutočnila viac ako 400 prevodov na účty pochybných veštcov, bola podľa znaleckého posudku nepríčetná a v súdnom konaní vystupuje ako svedkyňa. Na veľké prekvapenie zástupcov poškodenej obce sa však po zastavení trestného stíhania, opäť zamestnala ako účtovníčka a dokonca priamo vo firme, ktorá poškodenej obci spravuje účtovníctvo.

"Je to absurdná situácia každopádne," ozrejmil Ondrej Kušnirík, starosta Šarišských Michalian. "Bol to obrovský šok," poznamenal Tomáš Koziak, poslanec obecného úradu v Šarišských Michaľanoch. 

Starosta obce sa o novom zamestnaní ich bývalej účtovníčky dozvedel iba náhodou. A rovnako tak zistil aj to, že ide práve o firmu, ktorú si po prevalení kauzy o sprenevere peňazí, najali na vedenie účtovníctva obce. "Na tých súdnych pojednávaniach kde sme boli ako poškodená strana, sme pri čítaní nejakých záverečných rečí sme zistili, že tá bývalá pani účtovníčka je súčasťou tejto firmy," dodal Kušnirík.

Podľa viacerých zdrojov TV JOJ dotknutá účtovníčka už v súčasnosti pre túto firmu nepracuje. Pre zástupcov obce je aj tak veľkým prekvapením, že sa zamestnala krátko potom, ako bola odborným znaleckým posudkom uznaná za nepríčetnú a na základe toho bolo voči nej zastavené trestné stíhanie. "Ja si myslím, že ten ďalší posudok je na mieste na základe faktov, ktoré vieme, systematicky vyvedenie peňazí v 400 transakciách v priebehu dlhej doby potom že sa zamestnala úplne bez problémov v inej firme," doplnil Koziak. 

"Taká osoba, ktorá nerozoznávala svoje konanie, tak robila veľmi dobré kroky," povedal obyvateľ Šarišských Michalian. "Podľa ľudí, ktorí s ňou boli denne v kontakte nič nenasvedčovalo tomu, že by javila známky divného správania alebo nepríčetnosti," doplnil Kušnirík. 

Súdny proces sa ešte ani zďaleka neskončil. Zástupcovia tejto obce stále nevedia, či sa zo zmiznutých peňazí do obce aspoň časť niekedy vráti. "Zvažujeme možnosť osloviť špeciálneho alebo generálneho prokurátora pretože bavíme sa o obrovskej škode 1,3 milióna a žiaden trest pre nikoho nepríde," dodal na záver Koziak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy