Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Priateľku nebohého donútili, aby krivo svedčila. Mužom hrozí väzenie
Zdielať na

Priateľku nebohého donútili, aby krivo svedčila. Mužom hrozí väzenie

KÚTNIKY / Smrteľnú dopravnú nehodu chceli zmeniť na pokus o vraždu. Dvaja muži vydierali ženu, ktorá bola účastníčkou nehody, aby krivo svedčila o tom, čo sa stalo v osudnú noc. Dokonca pod hrozbami obvinila aj galantských policajtov z korupcie. Nakoniec obaja skončili vo väzbe.

Otec so synom z Kútnikov pri Dunajskej Strede skončili vo väzbe po tom, ako mladú ženu nútili vyhrážkami ku krivej výpovedi. Prípad sa začal tragickou nehodou pri Horných Salibách. 2. januára čierne Audi vo vysokej rýchlosti vrazilo do stromu. 20-ročný vodič zomrel na mieste, jeho o šesť rokov staršia priateľka vyviazla s ťažkými zraneniami.

Ani to nezabránilo dvom Júliusom, otcovi a bratovi nebohého vodiča, aby sa jej vyhrážali. "43-ročný a 25-ročný podozriví z okresu Dunajskej Stredy dlhodobo vyvíjali psychický nátlak na 26-ročnú poškodenú z Bratislavy," ozrejmil Peter Both, okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Dunajskej Strede. 

Otec a brat chceli dosiahnuť, aby polícia smrteľnú nehodu kvalifikovala ako pokus o vraždu. Chceli docieliť, aby za smrť príbuzného pykala konkurenčná galantská banda. Mladú ženu donútili, aby tvrdila, že za vysokou rýchlosťou bola naháňačka a následné vytlačenie auta z cesty. "Krivo obvinila určitú časť ďalších podozrivých osôb a následne ju prinútili aby podala aj trestné oznámenie na úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra," dodal Both.

Otec a brat sa priateľke nebohého vyhrážali smrťou, ublížením rodine a dokonca aj podpálením auta. "Nútili dlhodobo, aby vypovedala nepravdivo, krivo, a obviňovala iné osoby, z nereálneho trestného činu. Na základe toho sme urobili policajnú akciu, ktorej výsledkom bola domová prehliadka, zaistenie dôkazných materiálov podporujúcich vinu obvinených," doplnil Both.

Otec a brat nebohého vodiča si už v minulosti odpykávali tresty za majetkovú aj násilnú trestnú činnosť. Súd v Dunajskej Strede ich poslal do väzby. Obom mužom v prípade dokázania viny hrozí 4 až 10-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy