Jasno
13°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
V Zlatých Klasoch ukradli bankomat
Zdielať na

V Zlatých Klasoch ukradli bankomat

Lupičom sa podarilo vytrhnúť zo steny pol tonový mešec peňazí

Obrovskú ranu bolo počuť v Zlatých Klasoch dnes krátko po pol štvrtej ráno, keď neznámy páchateľ oceľovým lanom vytrhol bankomat umiestnený pri pobočke UniCredit.

Bankomat vážil približne pol tony, preto museli na krádeži pracovať viacerí ľudia. Bankomat po vytrhnutí naložili údajne na prívesný vozík, ktorý bol pripevnený vraj o biele auto nezistenej značky.

Podľa našich informácii sa malo v bankomate nachádzať takmer 50-tisíc eur. Škoda spôsobená banke však bola podstatne vyššia.

Takéto lúpeže sa na Slovensku v poslednej dobe stali pravdepodobne akýmsi národným športom. Pred viac ako týždňom podobným spôsobom ukradli bankomat z Bešeňovej.

Bešeňovou sa ozýval rachot, ktorý pochopiteľne spozorovali policajti. Začali ich teda prenasledovať. Páchatelia ušli, no naprázdno.

Podobne sa to odohralo aj v Banskej Bystrici (pozri video). Biele Porsche šofér odparkoval tesne pred vchodom do hypermarketu. Komplici zviazali bankomat oceľovým lanom, pripevnili k autu a bankomat vytiahli zo zeme. Naložili ho do kufra a zmizli ako gáfor.

Celá takáto akcia väčšinou trvá lupičom do piatich minút, robia to v noci a postup sa nemení. Rovnaká je však aj sadzba ktorá ich po dolapení čaká. Je to až 10 rokov basy.

Najčítanejšie správy