Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Drogy ukryté aj v dóze na kávu: Na hraniciach zadržali Slováka
Zdielať na

Drogy ukryté aj v dóze na kávu: Na hraniciach zadržali Slováka

BRATISLAVA / Colníci na slovensko–ukrajinskej hranici odhalili kuriózne skrýše cestujúcich. V týchto dňoch na hraniciach s Ukrajinou zadržali Slováka, u ktorého našli marihuanu. Muž teraz lieta v problémoch, jeho prípad prevzala štátna polícia na Ukrajine.

Muž cestoval zo Slovenska na Ukrajinu cez hraničný priechod v Ubli. Na ukrajinskej strane kontroloval jeho vozidlo kynologický tím so služobným psom.

Podľa colnej služby slovensko-ukrajinskej hranice pes našiel sklenenú nádobu s niekoľkými gramami látky, ktorá vyzerala ako marihuana. Nachádzala sa v prednej priehradke auta. "Naši colníci oznámili protiprávne konanie, ktoré vykazuje znaky zločinu štátnej polícii," uviedla hovorkyňa colnej služby Ukrajiny.

"Finančná správa nekomentuje záchyty iných colných orgánov" vyjadrila sa hovorkyňa Colného úradu v Michalovciach, Jana Nimrichterová. Ukrajinskí colníci odhalili len v priebehu tohto mesiaca 18 prípadov nezákonného dovozu zakázaného tovaru, najčastejšie išlo o narkotiká a zbrane. "Osoba môže mať v držbe lieky obsahujúce omamné a psychotropné látky z II. a III. skupiny len v množstve potrebnom na osobné použitie," doplnila Nimrichterová. Colný úrad posudzuje primeranosť množstva liekov vzhľadom na dĺžku pobytu osoby na colnom území Únie.

Počas posledných dvoch rokoch zaznamenali päť prípadov

"Napríklad v Ubli bola nájdená podozrivá sušina v dvoch plastových tubách od vitamínov v celkovom množstve 36 gramov," dodala Nimrichterová. Omamné látky s hmotnosťou viac ako 33 kilogramov boli nájdené aj v podlahe skriňového návesu na hraničnom priechode Vyšné Nemecké, vrecko s kryštalickou látkou v peňaženke a drogy ukrývali cestujúci aj v dóze na kávu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy