Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodič vrazil do kaštieľa. Z auta vyšiel po vlastných, ale triezvy nebol
Zdielať na

Vodič vrazil do kaštieľa. Z auta vyšiel po vlastných, ale triezvy nebol

ZEMIANSKE KOSTOĽANY / Vyletel na chodník, zdemoloval reklamné pútače, narazil do kaštieľa a opäť skončil na ceste. Reč je o 29-ročnom vodičovi, ktorý potúžený alkoholom predviedol kaskadérsky kúsok. Nehoda sa stala v Zemianskych Kostoľanoch a zachytili ju kamery.

​Vo videu je zobrazené, ako dopadla divoká jazda 29-ročného muža v centre obce Zemianske Kostoľany. "Na 135 sa ručička tachometra zastavila. Myslím, že išiel aj viac pred tým nárazom," poznamenal obyvateľ obce. Vodič stratil nad autom kontrolu a vyletel na chodník a následne narazil do budovy kaštieľa. "Pár minút pred tým išli deti po chodníku, našťastie, sa nikomu nič nestalo," dodal obyvateľ obce. Vodič vyšiel z auta po vlastných nohách. Triezvy ale nebol. "S vodičom bola po nehoda vykonaná dychová skúška, ktorá skončila s výsledkom 1,15 promile alkoholu," informovala hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová.

Vodič skončil v policajnej cele. Po tom, ako vytriezvel, ho eskortovali na Okresný súd v Prievidzi. Tu svoje konanie ľutoval. "Strašne mi to je ľúto. Bolo predo mnou auto, tak som sa mu chcel vyhnúť, aby som do neho nenabúral," povedal vodič auta. Smeroval z Novák smerom do obce Bystričany. Priznal sa aj k tomu, že pred jazdou pil. "Doma som pil. Skrat som mal, neviem to opísať ani sám," pokračoval vodič. "Keď niekto sadne za volant opitý, tak ten nepatrí na cestu. U mňa je to nula bodov," povedal obyvateľ obce.

Na súde jeho jazdu vyriešili veľmi rýchlo. Trest spoznal za necelú hodinu. "Za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky súd uložil obvinenému trest odňatia slobody vo výmere 4 mesiace. Výkon tohto trestu podmienečne odložil na skúšobnú lehotu v trvaní 14 mesiacov," uviedol hovorca Krajského súdu Trenčín Roman Tarabus. Za volant si nebude môcť sadnúť najbližších 16 mesiacov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy