Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Reprezentantka doplatila na výtlk na ceste. Teraz žiada odškodné
Zdielať na

Reprezentantka doplatila na výtlk na ceste. Teraz žiada odškodné

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Slovenská reprezentantka v cyklistike Kristína Tichá doplatila na výtlk na ceste. Počas tréningu spadla a výsledkom je rozbitý bicykel. Rozhodla sa, že si náhradu škody bude vymáhať od správcu komunikácie.

Mladá cyklistka žiada od Trenčianskeho samosprávneho kraja 4 200 eur. Podľa jej slov jej takáto škoda vznikla po páde z bicykla. "Bol tam kanál, okolo ktorého bola vyfrézovaná jama, ktorú som nevidela. Spadla som, mala som veľkú škodu na bicykli," priblížila cyklistka Kristína Tichá.

Stalo sa to na ceste v Považskej Bystrici počas jej tréningu. Slovenská reprezentantka v cyklistike utrpela viacero odrenín. "Vletela som do jamy, potom ma vyhodilo a spadla som," doplnila Kristína. "Ja som tiež zareagoval v poslednej chvíli," potvrdil cyklista Vladislav Taraba, svedok nehody.

Na bicykli je praskol rám, poškodilo sa elektronické prehadzovanie a ďalšie príslušenstvo. Správcom cesty je Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja. Keďže sa s nimi nedohodla, prípad skončil na súde. "Myslím, že správca je za to zodpovedný," povedala Kristína. "Nestotožňujeme sa s uplatneným nárokom, žiadame žalobu zamietnuť," uviedol právny zástupca TSK

Súvisiace články

Najčítanejšie správy