Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Novostavbu zachvátili plamene. O strechu nad hlavou prišla rodina s 3 malými deťmi
Zdielať na

Novostavbu zachvátili plamene. O strechu nad hlavou prišla rodina s 3 malými deťmi

ČAKLOV / Profesionálni aj dobrovoľní hasiči zasahovali pri požiari rodinného domu na východnom Slovensku. Strechu novostavby, ktorú majiteľ len nedávno dokončil, pohltili plamene. Celá rodina bola v čase požiaru doma. Oheň si však všimli, až keď sa spod strechy valil hustý dym.

Majiteľ len nedávno dokončil strechu ich rodinného domu. Nestihli sa s rodinou ešte ani poriadne zabývať a plamene im ju úplne zničili. To, že sa v ich dome šíri dym, si všimli, až keď sa spod strechy aj cez otvorené okná valili kúdoly dymu. "Zacítil som dym a už horelo tak, že už sa nedalo zahasiť nič," priblížil majiteľ domu.

Rodičia s troma malými deťmi stihli vybehnúť na dvor. Podkrovie už bolo celé v plameňoch. Na miesto dorazili profesionálni aj dobrovoľní hasiči. "Po vstupe do budovy v dýchacích prístrojoch sme zistili, že celá strecha je v plameňoch. V jednej časti už bol opadaný sadrokartón," uviedol Pavol Beňo, veliteľ zásahu HaZZ Vranov nad Topľou.

Strecha aj podkrovie rodinného domu sú po požiari úplne zničené. Majiteľ ju bude musieť postaviť nanovo. Rodina prišla aj o všetko zariadenie v izbách na poschodí. Za požiarom je podľa majiteľa domu pravdepodobne elektrický skrat. "Je to strašné, hranoly sú všetky prehorené a spadnuté dole," doplnil majiteľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy