Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dvojnásobná tragédia počas Vianoc. Čo bolo príčinou vážnej nehody?
Zdielať na

Dvojnásobná tragédia počas Vianoc. Čo bolo príčinou vážnej nehody?

RUDŇANY / Rodina z Markušoviec mala minulé Vianoce veľmi smutné. Na prvý sviatok vianočný sa vydal muž so svojim bratom a deťmi na návštevu. Počas návratu však mali vážnu nehodu a zahynuli obaja chlapci. Dnes je už zrejmé, čo sa pod nehodu podpísalo.

Do Rudnian sa vo sviatočné dopoludnie ponáhľali všetky záchranné zložky. To ešte netušili, že mieria k dvojnásobnej smrteľnej nehode. Na pomoc vzlietli aj leteckí záchranári. "Dve dospelé osoby boli mimo vozidla, zranené. Dve osoby boli trošku ďalej. Išlo o dve maloleté osoby, ktoré už nejavili žiadne známky života," priblížil Ľubomír Karkula, veliteľ zásahu HaZZ v Spišskej Novej Vsi. 9 a 11-roční chlapci si ani nestihli užiť Vianoce. Ich životy vyhasli 25. decembra minulého roku po tom, čo vodič vyletel z cesty a skončil s autom v priekope.

Pozemní záchranári ratovali spolujazdca, leteckí si vzali jeho brata - vodiča vozidla. Utrpeli ťažké zranenia. Vodič nezvládol riadenie v miernej zákrute, keď išiel smerom od Poráča do Markušoviec. Už na mieste nehody bolo podozrenie, že niečo s jeho vodičským preukazom a s ním nie je úplne v poriadku.

Počas vyšetrovania tejto dvojnásobnej tragédie, zistili policajti u vodiča až dve porušenia pravidiel cestnej premávky. "Výsledky toxikologickej analýzy biologického materiálu potvrdili, že vodič viedol vozidlo pod vplyvom drog, čo spôsobilo, že v čase vedenia vozidla sa nachádzal v stave po užití pervitínu," uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

Vodičský preukaz mu po nehode policajti zadržať nemohli, žiaden totiž nemal. "Navyše vozidlo viedol v čase po uplynutí trestu zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel, kedy sa následne nepodrobil preskúšaniu odbornej spôsobilosti," doplnila Mésarová.

34-ročného muža polícia obvinila pre trestný čin usmrtenia. "Mužovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov," uzavrela Mésarová.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy