Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kriminalistom sa podarilo zadržať muža pre drogovú činnosť
Zdielať na

Kriminalistom sa podarilo zadržať muža pre drogovú činnosť

RIMAVSKÁ SOBOTA / Presne pred mesiacom sa rimavskosobotským kriminalistom podarilo zadržať dve osoby, ktoré páchali drogovú trestnú činnosť a už zrealizovali ďalší úspešný záťah. Muža, ktorého sledovali, sa im podarilo zadržať. Na aute sa ale snažil policajtom ujsť, museli tak použiť služobnú zbraň.

Na tejto križovatke zablokovali banskobystrickí kukláči auto, v ktorom sa viezol podozrivý muž. Ten sa ale zrejme nemienil tak ľahko vzdať a pokúsil sa uniknúť. Nabúral aj do policajného auta. PPP-účkári ale okamžite zareagovali. "Na opakované výzvy na zastavenie a opustenie vozidla nereagoval, situácia si teda vyžiadala použitie služobnej zbrane, aby sa zamedzilo úteku podozrivého," poznamenala Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Strely smerovali do pneumatík. Muž sa potom zrejme zabárikadoval v aute. Špeciálny policajný tím si ale poradil aj s touto situáciou. Potom sa už policajti zamerali na hľadanie dôkazov. Potom ako policajti prehľadali osobné auto presunuli sa do obce Bátka. Tu prezreli aj rodinný dom, v ktorom podľa našich informácií tento muž býval.

Policajná hovorkyňa potvrdila, že u neho našli a zaistili podozrivé látky, ale iné komponenty, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou súvisia s trestnou činnosťou. "Všetok zaistený materiál bol zaistený na expertízne skúmanie. Vyšetrovateľ už začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť," dodala Kováčiková. 

Muž je ešte stále zadržaný. Ak expertíza potvrdí, že išlo o zakázané látky, obvinenia ho a vyšetrovateľ zrejme bude žiadať aj jeho väzobné stíhanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy