Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na smrť dobil futbalistu: Ondrejovi sa ale trest zdá privysoký
Zdielať na

Na smrť dobil futbalistu: Ondrejovi sa ale trest zdá privysoký

KOŠICE / Od brutálnej vraždy, pri ktorej zomrel mladý futbalista prešli viac ako 3 roky. Obžalovaný Ondrej ho mal umlátiť bukovou metrovicou pred miestnou krčmou. Za tento skutok dostal 25-ročný trest. No keďže spokojný nebol, prípadom sa zaoberal už aj Najvyšší súd. Ten jeho dovolaniu vyhovel. Prípad tak opäť prejednávali v Košiciach.

Za všetkým mal byť alkohol, ktorý obžalovaný Ondrej nedostal v miestnom pohostinstve, ktoré aj vykradol. V osudný deň žiadal alkohol zadarmo, nedostal ho a to ho pravdepodobne nahnevalo. Do ruky chytil metrovicu, s ktorou sa vrátil a čakal pred dverami. Zaútočil na prvého kto vyšiel. Futbalistu Štefana udieral hrubým drevom do hlavy až kým nezomrel.

Miestni poznali obžalovaného ako recidivistu a trestnú činnosť páchal už ako 11-ročný. Ešte ako mladistvý si odsedel spolu 5,5 roka. Vraždu spáchal počas plynutia skúšobnej doby podmienečného prepustenia. Na základe zásady trikrát a dosť žiadal prokurátor doživotný trest.

Krajský súd o tomto skutku prvýkrát rozhodol v roku 2020 a uložil mu 25-ročný trest. S rozsudkom spokojný obžalovaný nebol, a tak podal dovolanie na Najvyšší súd. Ten rozsudok zrušil a vrátil opäť do Košíc.

Obžalovaný Ondrej, ktorý brutálnym spôsobom zavraždil 28-ročného futbalistu v Dobšinej, sa opäť postavil pred sudcu. Obhajca ako primeraný trest navrhol 13 rokov. Sudca mu však nevyhovel a rozhodol rovnako ako v rozsudku, ktorý mu Najvyšší súd vrátil. "Senát Krajského súdu v Košiciach na dnešnom verejnom zasadnutí takto rozhodol. Ukladá obžalovanému úhrnný trest odňatia slobody vo výmere 25 rokov," vyhlásil sudca Krajského súdu v Košiciach.

Svoj trest si odpyká vo väzení s maximálnym stupňom stráženia a sudca mu určil aj protitoxikomanické liečenie ústavnou formou. Ani teraz však spokojní neboli. "Neboli akceptované námietky obhajoby. Ide o dôvodné námietky ohľadom ukladania trestov v zmysle zásady trikrát a dosť," uviedol Viktor Križiak, obhajca obžalovaného.

Obžalovaný zvažuje podať ďalšie dovolanie a o tom by opäť rozhodoval Najvyšší súd. "V tomto prípade bol nesprávne aplikovaný zákon, preto si myslím, že táto vec nekončí," doplnil Križiak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy