Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Po výbuchu bytovky prišla Lukášova rodina o strechu nad hlavou. Explózia ho zranila
Zdielať na

Po výbuchu bytovky prišla Lukášova rodina o strechu nad hlavou. Explózia ho zranila

BIELY KOSTOL (OKR. TRNAVA) / Na miesto výbuchu bytovky v obci Biely Kostol sa vrátil muž, ktorého po štyroch dňoch prepustili z nemocnice. Ide o policajta Lukáša, ktorého následkom explózie vyhodilo do vzduchu a jedna z lietajúcich škridiel ho navyše zasiahla do tváre. Mladý muž v jednom okamihu prišiel nielen o zdravie, ale spoločne so svojou partnerkou a malým bábätkom aj o strechu nad hlavou.

"Myslel som, že som mŕtvy," opísal osudný okamih Lukáš, ktorý sa v čase explózie nachádzal na dvore bytovky. Mladý policajt v tej chvíli napúšťal bazén, ktorý si len nedávno postavil. Na miesto chcel pôvodne zobrať aj svojho 16-mesačného synčeka. Bolo len šťastím v nešťastí, že sa tak nestalo. Lukášovi výbuch plynu v byte na druhom poschodí spôsobil viaceré zranenia na hlave a dolnej končatine. Ratovať ho museli záchranári. "Pacient bol hospitalizovaný na klinike Úrazovej chirurgie a ortopédie FN v Trnave," vysvetlila 

Mladého muža, ktorý strávil v nemocnici štyri dni, čaká ešte séria vyšetrení. Najväčšie bolesti má v oblasti tváre, s ľavým okom nedokáže ani pohnúť. Policajta, ktorý pôsobí na oddelení v obci Cífer, pripravil tragický výbuch plynu nielen o zdravie, ale aj o domov. Byt, v ktorom s manželkou a malým bábätkom bývali, je doslova zdevastovaný. Ťažké sutiny zničili aj ich rodinné auto. Podľa statika sa byt, v ktorom Lukáš s rodinou bývali, demolovať nebude. Tak skoro sa tam ale nevrátia.

Pán Lukáš pre TV JOJ podrobne opísal hrôzostrašné okamihy výbuchu

Viete opísať, čo sa v ten deň stalo?

Bol som akurát na záhrade, kde som napúšťal bazén. V tom došlo k výbuchu, pričom ma vyhodilo 2 až 3 metre do vzduchu. Následne som spadol na zem. Roztrhalo steny, škridle, ktoré ma trafili. Mám zlomenú očnicu, ešte nevedia, čo mám s okom, či tam nemám náhodou dieru. Musím ísť na vyšetrenie.

Čo ste si pomysleli v tom momente, keď sa to stalo?

Myslel som, že som mŕtvy. 

Ako dlho ste boli v nemocnici?

Štyri dni, dnes ma prepustili. 

V ktorom byte bývate?

Bývali sme v byte na prízemí.

Viete opísať, aké veľké škody vám vznikli?

Vôbec neviem. Máme úplne zničené auto, to nám odviezla odťahová služba. No pôjde asi do šrotu. Škody neviem, nebol som ešte v byte odvtedy. 

Máte aj malé dieťa a manželku, čo si ona pomyslela, keď sa to stalo?

Vôbec sme nevedeli, čo sa stalo. Neskôr sme sa dozvedeli, že ten pán si mal pustiť plyn a zapáliť to.

Kde sa aktuálne nachádzate?

Sme u susedov, ale plánujeme ísť k rodičom. Bude sa to postupne riešiť. Tam, kde sme bývali, tak statik sa vyjadril, že sa to demolovať nebude. Viac neviem, ešte som s nikým nekomunikoval.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy