Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž chcel zabiť svoju mamu aj brata: Už pozná svoj trest
Zdielať na

Muž chcel zabiť svoju mamu aj brata: Už pozná svoj trest

ŽILINA / Miroslav z Oravy, ktorý je obžalovaný z dvojnásobného pokusu o vraždu, si vypočul rozsudok na Okresnom súde v Žiline. Mal zaútočiť na svojich najbližších príbuzných, vinu ale popiera.

​Na hlavnom pojednávaní blízko Mira sedela jeho mama, ktorú podľa obžaloby brutálne napadol. "Staršia žena, ktorá bola doma napadnutá nožom vlastným rodinným príslušníkom, mala veľmi vážne poranenia hrudníka, ktoré ju ohrozovali na živote," informoval námestník riaditeľa DONsP Dolný Kubín Rastislav Johanes. Druhým človekom, ktorého podľa polície chcel zavraždiť, je jeho mladší brat Michal. "Bol tiež bodnutý, rana bola síce menej nebezpečná, ale bol dokopaný do hlavy a mal ťažký otras mozgu," pokračoval Johanes. Krvavý incident sa udial v byte v meste Dolný Kubín. "Obžalovaný sa počas celého konania ku skutku nepriznával," uviedol hovorca KP Žilina Martin Kokles.

Počas prípravného konania sa tento prípad skomplikoval. Pod nechtami matky policajti našli vzorky DNA, ktorá nepatrila obžalovanému mužovi. A na parapetnej doske okna objavili odtlačok prsta, ktorý taktiež nebol Mirov. No dôkazy preukázali, že tieto stopy nemajú nič spoločné s dvojnásobným pokusom o vraždu. "Okresný súd v Žiline rozhodol o tom, že uznal obžalovaného Miroslava T. vinného z uvedeného trestného činu," povedal Kokles. Objasňovaniu tohto prípadu nepridal ani fakt, že obidvaja bratia a aj ich mama boli počas surového konfliktu veľmi opití.

Popíjali vodku, ktorú Miro priniesol z Nórska, kde pracoval. Domov vtedy prišiel na dovolenku a vyzerá to tak, že pobyt na Slovensku mu verdikt súdu výrazne predĺži. "Uložil mu trest odňatia slobody vo výmere 22 rokov," oznámil Kokles. Sudkyňa mu tiež nariadila protialkoholické liečenie. "Vec nie je aktuálne právoplatne skončená, pretože obžalovaný s obhajcom podali odvolanie proti rozsudku súdu," uzavrel hovorca. O prípade teda bude ďalej rozhodovať žilinský krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy