Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Výlet cyklistov sa skončil úrazom: Zasahovať musel vrtuľník
Zdielať na

Výlet cyklistov sa skončil úrazom: Zasahovať musel vrtuľník

MALINÔ BRDO (OKR. RUŽOMBEROK) / Partia Maďarov sa na bicykloch vybrala na výlet do strediska Malinô Brdo. Jeden muž ale zrejme urobil chybu a počas jazdy sa vážne zranil. Dokonca musel zasahovať aj vrtuľník.

Úraz sa stal na modrej trati. "Úraz nám nahlásili na Modrom zamate, čo je ľahká cesta, ale tým, že je to rýchle, stáva sa tam veľa úrazov," vyjadril sa záchranár Miloš Gazdarica. Kamarát zraneného tvrdí, že nešlo o neskúseného jazdca, down hillu sa venuje už dlho. "Bol tu druhýkrát, mal byť opatrnejší,vyjadril sa kamarát zraneného z Maďarska. "Môže ísť aj po ľahkej trase, no stačí malá chybička a môže prestať chodiť. Tento šport má veľké riziká," uviedol cyklista.


Na miesto rýchlo prišli horskí záchranári

Medzi jazdcami bol aj lekár, ktorý im pomáhal. "Predpoklad tam bol, že asi išlo o poranenie krčnej chrbtice, nakoľko si necítil pravú ruku," opísal záchranár. Zasahovať musel aj vrtuľník. Aj keď ľahšie trasy lákajú k väčšej rýchlosti, napriek tomu horskí záchranári vyzývajú k opatrnosti. "Nachádzajú sa tam aj 180-stupňové zákruty je tam obrovský potenciál na nehody," dodal záchranár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy